Overlæge afviser dårlig akuthjælp

02:25

En ny børneambulance blev tirsdag præsenteret af Aalborg Universitetshospital og Falck. Foto: Henriette Maj Pedersen

1 af 2

Aalborg Universitetshospital afviser nu kritikken om, at patienterne ikke får den rigtige psykologiske behandling på akutafdelingen.

Personalet er godt nok uddannet til at håndtere krisesnak på akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital. Sådan lyder det i dag fra den ledende overlæge.

Diskussionen er opstået efter, at et ægtepar fredag blev reddet ud af en synkende bil, der var kørt i vandet. Redningsmanden oplevede her døden på nærmeste hold, da kvindens liv ikke stod til at redde - men efterfølgende fik han ingen psykologhjælp på sygehuset.

- Der skulle have stået nogen klar, som kunne håndtere mig og mærke ind til, hvad det var, jeg havde brug for i situationen, forklarer redningsmanden, Børge Vestergaard Madsen i går til TV2/Nord.

Men på Aalborg Universitetshospital mener den ledende overlæge, Jørn Munkhof Møller, at situationen er håndteret korrekt.

- Vi har sygeplejersker, der lytter og taler med folk - og som kan give råd og vejledning. Det er sjældent en psykolog, man har brug for i første omgang, forklarer han.

Overlægen mener samtidig, at det i høj grad handler om at forventningsafstemme med patienterne, hvilken behandling de kan forvente på akutafdelingen.

Ifølge overlægen er det patientens egen praktiserende læge, der skal henvise én til en psykolog.

Flere nyheder fra TV2 Nord