Overlader du det til naboen at bestemme over dit liv?

Vi skal stemme af respekt for historien, for demokratiet og for hinanden. Og som om det ikke var nok: Vi skal stemme, fordi det gør en forskel.

Synes du af og til, at politikerne får lavet noget rod? Har du oplevet dit byråd træffe en beslutning, du ikke var enig i? Er det sket, at du til en kollega eller nabo har argumenteret for, hvor noget i kommunen burde være anderledes? Skoler, veje, cykelstier, ældrepleje, børnepasning – et eller andet?

Hvis ja – så er det i dag, du skal i arbejdstøjet. Du skal ned og stemme. For at bruge sin stemmeret på valgdagen er adgangsbilletten, ikke bare til demokratiet men også til retten til brok og politisk argumenteren de næste fire år. En gang hvert fjerde år beder vi hinanden om at tage stilling. Mellem valgene kan mange af os læne tilbage og overlade beslutningerne til de folkevalgte. Hvis vi da vil det. Men én gang i løbet af cirka 1500 dag skal vi ud af busken og sige vores mening. Det er da ikke meget forlangt.

Mange steder i verden kæmper folk med livet som indsats for retten til at gøre det, alt for mange af os knap nok gider. Og vi skal kun 70 år tilbage i historien for at finde seneste eksempel på, at nogen forsøgte at tage vores demokrati fra os. Det er ikke en selvfølge, at vi i dag har mulighed for at sætte vores kryds. Tusinder har blødt for at vi i dag kan nøjes med at bruge kuglepennen, når vi vil kæmpe for alt, vi har kært.

Vi skal stemme af respekt for historien, for demokratiet og for hinanden. Og som om det ikke var nok: Vi skal stemme, fordi det gør en forskel. Det er ikke lige meget, hvem der sidder i netop dit byråd. I dag har du fat i den lange ende. Stem.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland