Overlæge raser over Ankestyrelsen

Aalborg-læge Heine Svarrer vil via facebook samle patienter og lægge sag an mod Ankestyrelsen.

Årsagen til Heine Svarrers angreb mod Ankestyrelsen skyldes en principafgørelse fra juli i år, hvor Ankestyrelsen giver kommuner lov til at tvinge patienter med diskusprolaps i lænden til at lade sig operere hvis de vil beholde deres sygedagpenge.

- Det er både lægefagligt helt forkert, de har brugt nogle lægekonsulenter, der ikke har forstand på rygkirurgi og de komplikationer, det kan medføre og så er det også uetisk, siger han.

Ankestyrelsens begrundelse for afgørelsen er blandt andet, at en operation ikke er til fare for patientens liv og førlighed, men det passer ikke, lyder det fra Heine Svarrer, der påpeger at 6 ud af 10.000 patienter dør under operationen.

Gigtforeningen bakker den nordjyske overlæge op.

- Det er ikke en glidebane, det er jo et jordskred, og derfor er det vigtigt at afgørelsen bliver lavet om, siger Lene Witte, der er direktør i Gigtforeningen.

Afgørelsen er en principafgørelse, så det er en afgørelse andre kommuner skal følge, og det gør det bare endnu mere nødvendigt, at regeringen griber ind nu, lyder det fra begge parter.


Seneste nyt

fra Nordjylland