Overlever to flystyrt

Den mand, der i dag styrtede i Mariager Fjord med sit lille privatfly, har tidligere overlevet en nødlanding.

Preben Byrialsen fra Assens ved Mariager Fjord har det tilsyneladende som en kat - han har mere end et liv. For ikke bare overlevede han, dan hans Cessna 150 i dag pludseligt styrtede i fjorden. Han oplevede nemlig sit første flystyrt allerede i 2004 nær Billund.

Da var han ved at overveje at købe et fly af typen Rockwell Commander. Men under prøveturen måtte flyet nødlande på en mark nær Billund Lufthavn.

Her er et udsnit Havarikommissionens rapport:

Havarikommissionens vurderinger
Havarikommissionen er af den opfattelse, at motorstoppet skyldtes luft i brændstoftilførelsen. Dette har været forårsaget af, at tankvælgeren stod i "Both", hvorved brændstoffet var løbet fra højre tank til venstre tank således, at højre tank var tom eller næsten tom, da luftfartøjet drejede til højre efter starten. Den kraftige turbulens kunne have medvirket til ukoordineret flyvning, hvilket kunne have ført til, at den lille brændstofmængde, der var tilbage i den højre tank, blev presset ud mod højre vingetip således, at der blev suget luft ind i brændstofsystemet. Indsprøjtningsmotorer tåler ikke luft i brændstoftilførelsen og vil stoppe, såfremt der kommer luft i brændstoftilførelsen.

Resten af rapporten kan findes her:

http://havarikommissionen.instant.cohaesio.net/da/luftfart/havarirapporter/havarirapporter+1999+-+2007/kopi+af+motorfly+2005/~/media/Files/Havarikommissionen/Havarirapporter/Luftfart%202004/93-04-PRE.ashx


Seneste nyt

fra Nordjylland