Overraskende våbenfund i Hjørring

Under udgravningen af en ny tribune i Hjørring dukkede der 22 våben frem fra 2. Verdenskrig.

Det er bestemt ikke hver dag, at man støder på 22 geværer fra 2. Verdenskrig. Men netop det scenarie udspillede sig i dag i Hjørring. Under udgravningen af en kloakledning fra en ny midlertidig tribune på Hjørring Stadion dukkede der 22 geværer op i halvanden meters dybde.

- I mandags blev startskuddet til en ny tribune i Hjørring indledt, hvilket betød af en midlertidig kloakledning fra Hjørring Stadion skulle kobles sammen med vores skoles kloaknet, og under den udgravning dukker der så 22 geværer op, siger Klaus Lundsgaard, der er skoleleder på Hjørring Privat & Realskole.

Et overraskende syn, der fik skolen til at kontakte politiet.

- Vi ringer hurtigt til politiet og beretter om fundet. De kan hurtigt konstatere, at det ikke er farligt at fortsætte udgravningen, siger Klaus Lundsgaard.

Under 2. Verdenskrig boede der eftersigende tyske soldater på skolen i Hjørring, og her er de 22 geværer sikkert blevet efterladt under krigens afslutning.

- På skolen beskæftiger flere klasser sig med 2. Verdenskrig på nuværende tidspunkt, så vi håber at kunne vise dem de mange geværer, men ellers har vi underrettet Vendsyssel Historiske Museum om fundet, siger Klaus Lundsgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland