Overskud på trods af sneskader

Foto: arkivfoto

Himmerland Forsikring fik positivt resultat trods store udgifter til snetrykskader. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Den nordjyske forsikringskoncern Himmerland sluttede regnskabet for 2010 med et overskud på 21,6 millioner kroner før skat. Efter skat blev resultatet 18,4 millioner kroner, som adm. direktør Ole Færch betegner som tilfredsstillende. Årsresultatet betyder, at selskabets egenkapital nu er oppe på 476,4 millioner kroner.

Ole Færch er specielt tilfreds med, at koncernen generelt har kunnet fastholde et positivt forsikringsmæssigt resultat trods store udgifter til snetrykskader i starten af året.

- Alene snetrykskaderne kostede i alt Himmerland-koncernen 24 millioner kroner brutto, hvortil skal lægges andre vinterrelaterede skader på for eksempel biler, følger af tøbrud med videre. Alligevel kommer vi ud af 2010 med et mindre plus på forsikringsdriften. Det vidner om en robust forsikringsforretning, hvor vi uden at have gennemført præmieforhøjelser kan dække større skadebegivenheder, fordi koncernens forskellige risici gennem de seneste fem år er blevet bredt mere ud - både geografisk og produktmæssigt, siger Ole Færch i pressemeddelelsen.

Koncernens samlede præmieindtægter nåede i 2010 over 350 mio. kroner, og er alene de seneste 5 år vokset med knap 100 mio. kroner.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord