Aalborg Karnevals overskud skrumper - men det er helt efter planen

Regnestykket er gjort op for dette års Karneval, og i år kan Aalborg Karneval præsentere et overskud på 312.000 kroner for 2018/19.

Der har været gang i kuglerammen og det helt store Excel ark hos Aalborg Karneval, der netop har præsenteret regnskabet for dette års karneval.

Matematikstykket gik i sidste ende op, og Aalborg Karneval kan for 2018/19 præsentere et overskud på 312.000 kroner. Et overskud, som Aalborg Karneval i deres pressemeddelelse kalder for tilfredsstillende.

Overskuddet er en del mindre end de to seneste år, hvor Aalborg Karneval havde et overskud på henholdsvis 861.000 og 961.000 kroner, men det bekymrer ikke Aalborg Karneval.

- Vi går ikke efter at få overskud. Vi går efter at give folk en god fest med de bedste rammer, og derfor er vi tilfredse med vores overskud, siger formand for Aalborg Karneval, Mette Bugge.

Aalborg Karneval har for nogle år tilbage haft et mere presset budget, og derfor har de været nødsagtigt til at få opbygget foreningens egenkapital. Nu er der styr på budgetterne, og Aalborg Karneval kan nu igen tillade sig at bruge flere penge på festen.

- Den eneste grund til, at vi vil have overskud, er, at vi vil have noget på bogen, så vi kan lave Karneval, siger Mette Bugge.

Nye tiltag koster

- Vi vil gerne udvikle på Aalborg Karneval, og det er noget af det, som vi har valgt at bruge flere penge på i år. Vi har blandt andet investeret i mere udsmykning i år end tidligere år for at give karnevalisterne den bedste oplevelse, siger Mette Bugge.

Aalborg Karneval havde i 2019 nye tiltag på programmet. Blandt andet prøvede de sig af med Camp Karneval. Ideen om en campingplads i forbindelse med Aalborg Karneval har ligget på tegnebrættet i flere år for Aalborg Karneval og blev i år realiseret med fokus på at dyrke fællesskabet og forlænge karnevalsoplevelsen for særligt de besøgende udefra.

Foreningen har også investeret i den kunstneriske udvikling med fokus på udsmykning af byens rum og etablering af en ny stor indgangsportal. En ny grafisk profil for karnevallet er også blevet lanceret for at understøtte det udtryk, som karnevallet ønsker at stå for.

I år udbetaler karneval 720.000 kroner til lokale foreninger for deres indsats i forbindelse med karneval.


Seneste nyt

fra Nordjylland