Overvældende tilslutning til skole-forsøg

Mens der har været meget debat og snak om folkeskolereformen, så vender man den til noget positivt på Vestbjerg skole. Her begynder de nu at undervise i fag som samfundsfag og matematik på engelsk.

Vi er midt i en samfundsfagstime på Vestbjerg Skole, men noget er anderledes, end det plejer at være - fra nu af foregår op til 50 procent af undervisningen på engelsk.

Som et led i folkeskolereformen er det blevet muligt at deltage i et forsøg, der kaldes IBiS, hvor der tales både engelsk og dansk i halvdelen af undervisningen i ottende og niende klasse.

- Jeg synes, det var en fantastisk nyhed, da vi fik ansøgningen igennem. Vi har hele tiden haft det klar, det har hele tiden ligget - og nu var der mulighed for at sætte det i værk, siger Karin Keller Larsen, der er lærer i engelsk og samfundsfag.

Det er frivilligt om man vil undervises på engelsk, og i første omgang regnede lærerne på Vestbjerg Skole med, at 20 elever ville vælge den internationale undervisning. De blev dog noget overraskede, da de fik 48 tilmeldinger og kun 7 sagde nej tak.

- Det er jo en kæmpe glæde at se, at eleverne gerne vil det her og er meget motiverede for det, siger Karin Keller Larsen.

Spørger man eleverne, er forsøget allerede her på andendagen en stor succes.

- Jeg synes, det er rigtig, rigtig dejligt, for vi får nogle bedre muligheder og en bedre chance til eksamen, siger Louise Dahl Andersen, der er elev i 9. klasse,

Hendes klassekammerater er enige.

- Nu lever vi i et globalt samfund, og der er ret mange karrierevalg i fremtiden, der har noget med engelsk at gøre. Og så fremmer det også min koncentration i de forskellige fag, for nu skal jeg være klar med et svar på et fremmed sprog, siger Astrid Aabjerg Munk.

- Det bliver spændende, jeg kan rigtig godt lide engelsk. Og så synes jeg, det er fedt at have muligheden for at kommunikere med andre, når man er på ferie eller der er turister i Danmark, siger André Dupont.

Den tosprogede undervisning har været praktiseret i Holland i 25 år, hvor resultaterne har været bemærkelsesværdigt gode. Udover at blive bedre til engelsk viste det sig, at eleverne generelt blev dygtigere fagligt og lærte hurtigere.

Indtil videre er det samfundsfag, historie, kristendom, matematik og fysik, der undervises i på engelsk på Vestbjerg Skole.

- Vi så absolut muligheden i at eleverne får et større globalt udsyn, og så så vi også muligheden for den tværfaglighed, vi lærere gerne har villet i lang tid, og med reformen har vi mulighed for det, siger lærer Karin Keller Larsen.

Forsøget løber over to år.


Seneste nyt

fra Nordjylland