OW Bunker på kant med loven

Arkiv Foto: (Arkivfoto)

En omfattende redegørelse fra kurator viser, at der er fejlinformationer i prospektet bag OW Bunkers børsnotering.

Specialkurator Søren Halling-Overgaard konkluderer i en 400-siders lang redegørelse, at der var fejlinformationer i OW Bunkers børsnoteringsprospekt. I redegørelsen er der en stribe forhold, som eksempelvis ufuldstændige og misvisende regnskaber. Derudover står der ikke noget om OW Bunkers datterselskab Dynamic Oil Trading i Singapore i prospektet. Et datterselskab der blev afsløret i at have givet kreditter på flere hundrede millioner kroner til enkelte kunder. Det skriver finanswatch.dk, som er i besiddelse af redegørelsen.

Oplysningerne i prospektet er, ifølge kurator, så mangelfulde, at det strider mod værdipapirhandelsloven.  På grund af manglende retspraksis og en mangel på tilsvarende sager mener kurator, at en dansk domstol bør vurdere, om børsnoteringsprospektet er mangelfuldt.

Søren Halling-Overgaard retter også skytset mod nogle af dem, der har været nøglepersoner i OW Bunkers konkurs. Det er blandt andet topchefen for OW Bunker, Jim Petersen, cheferne Jane Dahl Christensen og Götz Lehsten og finansdirektør Morten Skou.

Forsiden lige nu