OW Bunker-sagen: Anklager kræver minimum fem års fængsel

Anklager og forsvarer i OW Bunker-sagen fremlagde torsdag deres procedurer, inden der falder dom den 30. maj.

En af danmarkshistoriens største sager om mandatsvig færdiggør snart endnu et kapitel. Lars Møller, der var direktør i et datterselskab til OW Bunker, sidder på anklagebænken tiltalt for mandatsvig for 645 millioner kroner i forbindelse med OW Bunkers konkurs. 

Lars Møller er tiltalt for at have givet alt for store kreditter med det formål selv at tjene flere penge. Kreditterne er i følge anklageren givet, uden at ledelsen for OW Bunker i Nørresundby kendte til det. 

Torsdag fremlagde forsvaren og anklageren så deres procedurer. Anklageren kræver minimum fem års fængsel, mens forsvareren mener, at Lars Møller skal frifindes. Anklageren går efter minimum fem års fængsel på grund af beløbets enorme størrelse. 

Forsvareren mener, Lars Møller skal frifindes. Forsvareren har i retten fremlagt 15-16 forskellige informationskilder, hvor ledelsen kunne følge med i, hvad Lars Møller foretog. 

- Vi kan ikke vide, om man læser den information, man får. Men så længe man har adgang til det, så må vi gå ud fra, at det bliver læst, og man reagerer på det, hvis man finder anledning til det, fortæller forsvarer Arvid Andersen. 

Der falder dom i sagen 30. maj. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland