A. P. Møller Fonden støtter renovering af historisk bygning med en million

A. P. Møller Fonden har valgt at støtte renoveringen af Glassalen ved Tolne Skovpavillon med en million kroner.

Den gamle staklade ved Tolne Skovpavillon - i folkemunde kendt som Glassalen - er et sted, mange nordjyder forbinder med koncerter og fester. Bygningen fra 1935 har dog taget sig til og trænger til en kærlig hånd. Foreningen, som driver stedet, har modtaget flere store donationer og håber nu på at finde de sidste penge til en renovering, så den historiske bygning kan bevares.

- Jeg tror, der har været utallige dansanter eller baller hernede igennem mange år, så der er utrolig mange mennesker, der husker Glassalen som der, hvor der skete noget lørdag aften, siger Thorkild Schou, som er kasserer i Foreningen Tolne Skovpavillon, der siden 2005 har forpagtet stedet.

Tidligere har foreningen samlet penge ind til at renovere hovedbygningen, og nu håber de på at finde midler til at shine Glassalen op.

- Man kan jo ikke have sådan noget til at stå at forfalde og at rive den ned ville være synd, siger Asbjørn Rødkær Nielsen, som er formand for Foreningen Tolne Skovpavillon.

 
 
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

- Der er mange mennesker, der har gode minder herfra, så det ville være synd at ødelægge det, siger Thorkild Schou.

Foreningen Tolne Skovpavillon håber, at Glassalen også kan skabe mindeværdige øjeblikke i fremtiden. Tegningerne for en istandsat bygning er klar, men der skal bruges over fire millioner kroner for at gøre dem til virkelighed.

- Vi tror selv på, at den kan bruges meget mere, når den bliver sat i stand, end den bliver brugt i dag, siger Thorkild Schou.

 
 
Foto: Brøgger Arkitekter

De første donationer er kommet fra Hjørring Kommune, ENV-Fonden, Tolne Skov ApS, LAG Nord og Kristendemokraterne. Senest har Den A. P. Møllerske Støttefond støttet projektet med en million kroner, men der mangler endnu omkring halvanden million, før byggeriet kan begynde.

- Når vi nu har over halvdelen, så ser det ud til at kunne lykkes, siger Thorkild Schou.

Foreningen Tolne Skovpavillon håber på at finde de sidste penge og få gang i ombygningen af Glassalen i løbet af det næste år.


Seneste nyt

fra Nordjylland