Slut med fri parkering: P-vagterne vender tilbage til Hjørring

Efter flere år med fri parkering i Hjørring har politikerne besluttet, at p-vagterne skal genindtage midtbyen.

Nu skal det være slut med at parkere, som det passer én i Hjørring midtby.

Efter flere år uden p-vagter til at håndhæve reglerne på parkeringspladserne, har politikerne i Teknik- og Miljøudvalget nemlig besluttet, at parkeringskontrollen skal genindføres.

- Der er flere ansatte i byen, der langtidsparkerer, og derfor kan de handlende have svært ved at finde en ledig parkeringsplads, siger udvalgsformanden for Teknik – og Miljøudvalget, Søren Smalbro (Venstre).

Tilbage i 2011 opsagde Hjørring Kommune samarbejdet med Parkeringskontrol Nord, fordi der blev udstedet bøder til højre og venstre. For at undgå at det sker igen, opretter kommunen et kommunalt korps af såkaldte milde p-vagter.

- Vi ønsker nogle vejledere, som i yderste konsekvens kan udstede en bøde, men som også kan hjælpe bilisterne med at overholde de regler, der er, siger Søren Smalbro.

Politikerne har valgt, at p-vagterne skal være en del af bybilledet i Hjørring, efter byens handelsstandsforening har klaget over, at kunderne ofte kører forgæves efter en parkeringsplads.

- Vi synes, det er en god idé, at der komme p-vagter igen. Det er et problem, at pladserne er optaget hele dagen lang, og at flowet er forsvindende lille, siger Ole Søndergaard, der er bestyrelsesmedlem i Hjørring Handel og ejer restauranten Bones.

Fortsat gratis parkering

Med de nye p-vagter har Hjørring Kommune tilgodeset en del af Handelsstandsforeningens ønske om mere kontrol, men de har afvist at indføre betalingsparkering.

- Indtil videre har vi ikke i sinde, at der skal være nogen form for betalingsparkering, da det vil være for omkostningsfuldt i sidste ende, siger udvalgsformand, Søren Smalbro.

Handelsstandsforeningen håber dog, at betalingen vil blive indført på længere sigt.

- Har man brug for og lyst til at holde her i længere tid, så synes vi, at det er fair nok, at man betaler lidt for det, siger Ole Søndergaard.

Hjørring Kommune ved endnu ikke, hvornår p-vagterne bliver genindført, men de forventer, det senest bliver i efteråret.  

OPDATERING, 20. juni 2019: De kommunale p-vagter ser alligevel ikke ud til at vende tilbage til Hjørring for nuværende.


Seneste nyt

fra Nordjylland