På med solcremen: 27 grader venter

En varm uge venter danskerne. Lokalt kan temperaturen komme helt op på 27 grader.

Er du blandt de danskere, der nød søndagens sommerlige temperaturer, kan du godt glæde dig til den kommende uge og bare beholde solbriller, shorts og sandaler på.

Vejrmenuen står nemlig på endnu mere forsmag på sommer og temperaturer lokalt helt op til 27 grader. Det fortæller vagtchef ved DMI, Jørn Thomsen.

- Vi kan forvente sommervejr i den kommende uge. Specielt de første tre dage, hvor temperaturen mange steder når op omkring de 25 grader. Den varmeste dag bliver nok tirsdag, hvor vi kan komme helt op på 27 grader nogle steder, siger han.

Men det betyder dog ikke, at den står på sol fra en skyfri himmel. Regn- og tordenbyger kan godt komme til at husere hist og her.

- Det bliver ikke helt skyfrit. Der vil drive skyer forbi, især nogle højdækkende slørskyer, men også nogle med regn- og tordenbyger, som kan dannes i løbet af tirsdagen og natten til onsdag.

- Det er ikke alle, der får det, og det er også lidt tilfældigt, hvor de rammer. Men der er altså en mulighed for, at der kommer noget regn og torden, fortæller Jørn Thomsen.

Der vil dog blive længere og længere mellem skyerne, som ugen skrider frem.

- Når vi kigger frem sidst på ugen, fra torsdag og fremefter, bliver temperaturen en lille smule køligere og falder til omkring 20 grader. Til gengæld får vi mere sol, og det bliver næsten skyfrit, siger vagtchefen.

Men selvom termometret siger sommer, sol og strand, bør man nok vente lidt endnu med at hoppe i bølgen blå. Badevandet er nemlig stadig hundekoldt, forsikrer Jørn Thomsen.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland