På fri fod i en måned: 26-årig fængslet for narko og våbenbesiddelse

En 26-årig mand fra Brønderslev var knapt kommet ud af fængslet, inden han nu er blevet varetægtsfængslet for besiddelse af våben og stoffer.

Det der oprindeligt var et lovligt luftgevær, endte med at sende en 26-årige mand fra Brønderslev i fængsel. Han blev torsdag varetægtsfængslet i tre uger frem til 15. december.

Manden, som er kendt af politiet, er sigtet for våbenbesiddelse efter den særligt skærpede våbenparagraf. Han er deusden sigtet for besiddelse af amfetamin og hash.

Sagen tager sit udgangspunkt 20. juli i år, hvor politiet skulle hente ham, i forbindelse med, at han skulle møde i retten. Han forsøgte at stikke af på cykel, men politiet fik hurtigt fat i ham. Han var i besiddelse af en kniv, og politiet fandt desuden nogle nøgler på den 26-årige mand, fortæller anklager ved Nordjyllands Politi, Thomas Klingenberg.

- En af nøglerne viste sig at passe til et kolonihavehus i Brønderslev, og der fandt politiet en luftgevær. Det er af en type, som ikke er ulovligt, hvis man er over 18 år, fortæller anklageren.

Alligevel valgte politiet at sende geværet til undersøgelse på kriminalteknisk afdeling. Blandt andet fordi man i kolonihavehuset også fandt nogle skarpe jagtpatroner.

Undersøgelserne viste, at luftgeværet var blevet bygget om, så det kunne affyre skarpe patroner, og så var det tilsyneladende uskyldige fund pludselig en mere alvorlig sag.

- Paragraffen for besiddelse af skarpe våben blev skærpet tilbage i maj, og nu er minimumsstrafen to år. Det er blandt andet sket på baggrund af de mange skyderier i København. Så hvis mna besidder den slags ulovligt, kan man altså godt regne med at blive varetægtsfængslet, siger anklager Thomas Klingenberg.

Den 26-årige har siddet fængslet i en anden sag siden 20.juli, og han blev løsladt for en måneds tid siden. Onsdag landede rapporten fra kriminalteknisk afdeling så hos Nordjyllands Politi. Rapporten slog altså fast, at der var tale om et våne, der kan skyde med skarpt, og det fik politiet til prompte at rykke ud og anholde den 26-årige. I den forbindelse fandt man i hans lejlighed både hash og amfetamin, og det blev han altså også sigtet for.

Den sigtede er tidligere dømt efter samme paragraf, da han har opbevaret sprængstof. Hna blev varetægtsfængslet, dels for at han ikke skal begå ny kriminalitet, dels for ikke at kunne forhindre opklaringen, og endelig fordi han har overtrådt betingelserne for en prøveløsladelse.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og anklageren kan derfor ikke fortælle, hvad den 26-årige forklarede i retten.
Men inden dørene blev lukket, erkendte den sigtede at have været i besiddelse af både våben og stoffer. Han anfægtede dog, at besiddelsen af våbnet skulle høre ind under den skærpede paragraf, ligesom han forklarede, at stofferne ikke var beregnet til videresalg.

Den 26-årige har kæret varetægtsfængslingen til landsretten.


Seneste nyt

fra Nordjylland