På jagt efter sjældne fugle: 300 'birdere' samlet i Skagen

Flere hundrede fuglekiggere er i disse dage samlet i Skagen for at studere fuglelivet og måske få et glimt af en sjælden fugl.

Der bliver holdt udkig efter både slangeørne og citronvipstjerte i Skagen i disse dage. Her er cirka 300 fuglekiggere, eller "birdere" som de også kaldes, samlet til den årlige Skagen Fuglefestival.

Det betyder, at der er flere folk end sædvanligt at finde i området med kikkerter om halsen og blikket rettet mod himlen og horisonten.

Fuglefestivalen falder sammen med et besøg fra den sjældne slangeørn, der har taget turen til Vendyssel fra Frankrig eller Østeuropa, hvor den plejer at holde til. Den er siden onsdag blevet set flere gange over blandt andet Skagen Klitplantage, Hulsig Hede, Råbjerg Mile og Gårdbo Sø.

Det er kun 50. gang, at slangeørnen er blevet set i Danmark. Den er set flest gange i Skagen, hvor den er blevet observeret mere end 10 gange gennem årene.

Skagen Fuglefestival begyndte torsdag med officiel åbning ved det Grå Fyr og tur til Hirsholmene, og den slutter igen søndag. På de fire dage, festivalen varer, er der arrangeret foredrag, festlig grillaften og flere ture rundt i området for deltagerne, blandt andet til Kandestederne, Flagbakken og Nordstranden.


Seneste nyt

fra Nordjylland