På trods af afblæst konflikt: Nej tak til politikere på talerstolen 1. maj

Når arbejdernes internationale kampdag markeres af fagforeningerne i Aalborg, bliver det uden politikere på talerstolen.

”Mette Frederiksen er ikke velkommen 1. maj”. Sådan lød det tilbage i midten af marts fra HK Nordjylland. Begrundelsen var, at Mette Frederiksen ikke ville tage afstand til et regeringsindgreb i den konflikt, der lurede på det tidspunkt.

Få timer efter kom samme melding fra LO Aalborg og 3F Aalborg, som havde besluttet sig for helt at udelukke politikere fra talerstolen ved deres arrangementer.

Og selvom situationen har ændret sig, og konflikten er afblæst, holder de fast i beslutningen.

- Vi holder fast i kun at have fagpolitiske talere. Nu er det arrangeret, og det synes vi giver mest mening, siger Mette Lyndgaard Pedersen, der er fællesformand for HK Nordjylland.

LO Aalborg er enige - de fagpolitiske talere skal være i fokus i år.

- Vi vil ikke have politikere til at holde taler. Det er vigtigt, at vi dyrker sammenholdet blandt offentligt og privat ansatte, og derfor har vi fagpolitiske talere i år, siger Anna Kirsten Olesen, der er formand for LO Aalborg.

Samme toner lyder fra 3F Aalborg.

- Det ændrer ingenting her i 3F Aalborg. Nu har vi taget en beslutning, og den holder vi fast i. Vi kan ikke bare skifte talere, som vinden blæser, siger Allan Busk, der er formand for 3F Aalborg.

Allan Busk er selv hovedtaler ved et 1. maj-arrangement, som bliver holdt af 3F Aalborg, Metal Aalborg, Blik&Rør og Dansk El-forbund. Udover at være formand for 3F Aalborg sidder han i byrådet i Rebild Kommune for Den Sociale Fællesliste.

Du er jo selv politiker. Er det ikke lidt dobbelt, når du siger, at I ikke vil have politikere på talerstolen?

- Jeg er først og fremmest formand for 3F Aalborg, og derfor har medlemmerne besluttet, at jeg skal tale. Det bliver en fagpolitisk tale, siger Allan Busk.


Seneste nyt

fra Nordjylland