På trods af stor succes: Populær ungdomsklub er lukningstruet

Den populære ungdomsklub i Aalborg-forstaden Gug er truet. Ikke fordi, der mangler børn - tværtimod er klubben en succes. Alligevel foreslår Skoleforvaltningen at lukke tilbuddet.

Efter 19 år kan det være slut med at "hænge ud" i Gug Ungdomsklub. Om en uge behandler Skoleforvaltningen et forslag om at lukke klubben og flytte de 135 medlemmer til ungdomsskolen i Visse. Til stor frustration for eleverne.

- Det er her, vi kan komme og være sammen med vores venner, siger Mia Vangdal, som går i 6. klasse.

Mathias Kær Holst fra 9. klasse er enig.

- Når forældrene er irriterende, så kan jeg tage ned i klubben og være sammen med vennerne, siger han.

I en analyse af Fritidsområdet betegnes ungdomsklubben som en succes - blandt andet fordi de ansatte pædagoger i klubben er tilknyttet skolens undervisningsdel. Alligevel foreslås det at nedlægge klubben. Begrundelsen er, at det alle andre steder i kommunen er Ungdomsskolen eller fritidscentrene, som driver ungdomsklubberne.

Hvor kun 16 procent af 7.-9. klasses-eleverne på landsplan går i klub, benytter 46 procent af børnene i Gug sig af Gug Ungdomsklub.

- Ungdomsklubberne har det trangt. Det har vi ikke. Vi har rigtig, rigtig mange medlemmer. Og vi ville være ærgerlige over, hvis det på en eller anden måde tabes, siger leder af Gug Ungdomsklub, Lars Jæger.

Også forældrene til klubbens medlemmer er ærgerlige over forslaget, som skal i 2. behandling 13. januar. De har nu oprettet Facebook-siden ”Bevar Gug Ungdomsklub”, som i skrivende stund har knap 400 medlemmer. De har desuden inviteret politikere til at besøge klubben – og det har tre lokalpolitikere takket ja til.

- Vi håber, at de får øjnene op for, at de har lavet en fejl her - og at de vil være lydhøre overfor at omstøde deres beslutning, siger forælder Janni Koefoed.


Seneste nyt

fra Nordjylland