Pædagoger flygter

Stress og stort arbejdspres får stadig flere pædagoger i Nordjylland til at flygte fra faget. Det viser nye tal fra BUPL.

- Det er alvorligt. Det er første gang, vi oplever, at så mange opsiger deres job uden at have et andet arbejde, advarer Liselotte Thomsen, næstformand for BUPL Nordjylland til NORDJYSKE.

Alene på et par måneder efter sommerferien har 44 nordjyske pædagoger i børneinstitutioner forladt deres job, uden at have et nyt på hånden. Det får alarmklokkerne til at ringe i fagforeningen. Her mener man, at flere års øget arbejdspres og beskæring i normeringer nu kan aflæses i tallene.

- Pædagogerne har efterhånden ikke tid til at være sammen med børnene og tid til deres kerneydelse: pædagogik. De er blevet overhældt med tests, skemaer, dokumentation og evalueringer. Det er der i sig selv ikke noget i vejen med, men der er ikke fulgt ekstra hænder med. Derfor siger nogle altså stop nu, siger Liselotte Thomsen.

Hun efterspørger, at regeringen lever op til løfterne i valgkampen om mere tid til det enkelte barn i børnehaver og daginstitutioner.

- Vi skal se handling nu. De der hurraord kan vi ikke bruge til noget. Der er brug for flere penge, pædagoger og mindre papirarbejde, siger Liselotte Thomsen til NORDJYSKE.


Seneste nyt

fra Nordjylland