Pædofil kontaktede 900 piger

Foto: Per Frank Paulsen

Der var nordjyske piger blandt ofrene i en grov sag fra Holstebro, hvor en 38-årig mand misbrugte 100 mindreårige piger, og forsøgte sig på hele 900.

I tre år kunne en nu 38 -årig mand fra Holstebro uforstyrret skaffe sig adgang via sine computere til alle de piger over hele landet, som han kunne drømme om. I 2013 fik en enkelt anmeldelse sagen til at rulle. Politiet indrømmer, at det nærmest var en tilfældighed.

- Vi startede sagen op som en almindelig efterforskning, men det viste sig hurtigt, at sagen havde et kæmpe omfang. Da vi ransagede manden computere fandt vi en omfattende mængde beviser på, at han havde udnyttet børn på nettet., siger politiinspektør Michael Kjeldgaard, Nordjyllands Politi, der dengang var efterforskningsleder ved Midt og Vestjyllands Politi.

Det viste sig at den 38-årige havde været i kontakt med omkring 900 piger på nettet. De 100 af pigerne have han krænket seksuelt. 11 af dem i så grov en grad, at de blev tilkendt erstatning i retten. En enkelt af pigerne truede han til at mødes med ham ved flere lejligheder. Ved møderne voldtog han den mindreårige pige, mens han videofilmede sine overgreb. På trods af de grove overgreb anmeldte pigen aldrig sin plageånd.

- Man kan undre sig over, at hun kunne holde det ud, men set i bakspejlet kan vi se, at hun har været hundeangst for manden, siger Tom Uldall Hansen fra Holstebro, bistandsadvokat for pigen.

Sagen mod den 38-årige mand afslørede en helt systematisk strategi. Han forsøgte konsekvent at true pigerne med at afsløre billeder af dem på nettet. På den måde fik han flere og flere af dem til at udføre sexhandlinger og onaniscener foran et webcam. Charlotte Krarup var bistandsadvokat for de ti piger, der blev værst udnyttet.

- Selv om manden er gået meget langt og har været meget grænseoverskridende, har det været svært for pigerne at fortælle om det. Jeg ved ikke om de har skammet sig, men der er i hvert fald ikke tvivl om, at de har følt sig pressede og har følt, at de ikke kunne komme ud af det, siger Charlotte Krarup.

Selv om Politiet har en særlig national efterforskningsenhed, som har særligt fokus på pædofile på nettet, erkender Michael Kjeldgaard, at det langt fra er nok.

- Sagen her viser, at vi er meget afhængige af, at forældre taler med deres børn og at vi får en anmeldelse, når en pædofil har forgrebet sig. Sagen her viser jo også, at når vi får kendskab til en sag, så får vi den også afdækket siger politiinspektøren.

Manden fra Holstebro fik fire et halvt års fængsel for overgrebene.

SE MED I AFTEN KLOKKEN 19.30.

TV2/Nord sender efter nyhederne en halv time om pædofili, som vi har beskæftiget os med hele ugen.

Flere nyheder fra TV2 Nord