Pakkeforløb til kræftpatienter er regionens ansvar

Det er Region Nordjylland, der har ansvaret for, at nordjyske kræftpatienter får lavet et lovpligtigt pakkeforløb over deres behandling. Det erkender regionsrådsmedlem Marian Geller (V).

Kræftpatienter, der ikke får lavet de lovpligtige pakkeforløb, der sikrer dem den hurtigst mulige behandling af deres kræftsygom, er ikke et sjældent syn i Nordjylland.

Ifølge Patientforeningens formand Villy Christensen har han alene i maj måned modtaget 38 henvendelser fra utilfredse kræftpatienter i Nordjylland.

- Det er bare ikke godt nok, at disse pakkeforløb ikke bliver lavet, og slet ikke, når vi som politikere hele tiden kun hører, at det går strygende med pakkeforløbene, siger regionsrådsmedlem Marian Geller (V) til TV2/NORD.

Hun reagerer på historien om kræftpatient Flemming Knudsen, der fredag fortalte til TV2/NORD, at han hverken havde fået lavet et pakkeforløb eller var tilknyttet en patientkoordinator, som det ellers er lovpligtigt.

- Hvis sygehusets kræftafdelinger har problemer med ressourcerne, må de rette henvendelse til os som politikere, så vi kan få løst problemet, for vi skal altså overholde de aftaler, vi selv har indgået med Danske Regioner og Folketinget, siger Marian Geller.

Hun vil nu have en redegørelse fra sygehuset, der viser, hvad årsagen til de manglende pakkeforløb bunder i.


Seneste nyt

fra Nordjylland