Påkørsel af 3F-medlem uforsætligt

Et 3F-medlem blev i marts påkørt af en vognmand fra Farsø Taxa. Men det var uforsætligt, mener Nordjyllands Politi, der har droppet sigtelsen. Det vækker harme hos 3F Aalborg.

Den 16. marts blokerede 40 3F-medlemmer for Farsø Taxas kørsel. Taxa-selskabet levede ifølge 3F ikke op til en række løn- og arbejdsmæssige forhold og blev derfor blokeret. Det ville ejer Søren Nielsen dog ikke finde sig i. Han forsøgte at komme væk fra blokaden, men ramte i stedet et 3F-medlem. Vognmanden og ejeren af Farsø Taxa blev sigtet efter straffelovens paragraf 252 for "af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed".

Men den sigtelse har Nordjyllands Politi valgt at droppe, fordi årsagen til påkørslen var, at den bil han førte, "gled i det fugtige græs med en hastighed af 10 -20 kilometer i timen" oplyser 3F.

Den udmelding forstår 3F dog ikke.

- Enhver kan konstatere, at Nordjyllands Politis vurdering ikke er korrekt, skriver gruppeformand Arne Nielsen i en pressemeddelelse.

Derfor har 3F nu klaget over politiets kendelse til Statsadvokaten for Nord- og Østjylland. Her håber de, at man vil kigge mere på billederne og høre mindre på den tidligere sigtedes forklaring.

Du kan selv vurdere, om Søren Nielsen var uden skyld eller om Nordjyllands Politi tager fejl i deres vurdering i overstående videoklip.


Seneste nyt

fra Nordjylland