Papegøjehaven forpagtet af samme familie i 50 år

Det hører til sjældenhederne i restaurationsbranchen, at den samme familie driver den samme restaurant i 50 år.

Den nuværende direktør for Papegøjehaven Lars Mouritzen overtog efter sin far Peter Mouritzen i 2003. Før da havde Peter Mouritzen overtaget efter sin far i 1969, som kun havde drevet stedet i to måneder. I starten var det op ad bakke.

- Den daglige omsætning var næsten lig nul. Der gik faktisk 11 år før vi med møje og besvær fik den hevet op. Bl.a. ved hjælp af kongresfremstødet som jeg var med til at sætte i gang dengang, siger Peter Mouritzen, tidligere direktør for Papegøjehaven.

Netop kongresdelen, hvor Papegøjehaven ofte skal sørge for mad til flere tusinde mennesker, er i dag hovedopgaven.

- Den er ekstrem vigtig. Det er det folk de ser frem til, når de sidder til en konference, det er at komme ud til nogle pauser, hvor der er noget lækkert forplejning, siger Tanja Markussen, Møde- og Kongreschef, AKKC

Papegøjehaven roses ofte for deres fleksibilitet, som for alvor blev testet en dag hvor en arrangør havde glemt at bestille aftensmad til lidt over 1000 mennesker.

- Lige pludselig så finder man ud af, at vi også skal også have møde om aftenen. Vi bliver nødt til at forsætte det her møde, og så skal de her mødedeltagere jo også have noget at spise. Så er gode råd dyre, men selvfølgelig kan Papegøjehaven levere noget mad. De går ned i køkkenet og får fremstillet nogle hotdogs til de her tusinde mennesker, som skal have noget aftensmad, siger Tanja Markussen, Møde- og Kongreschef, AKKC

Lars Mouritzen skal i 2023 søge om en forlængelse af forpagtningsaftalen og det agter han at gøre, selv om det ikke er omkostningsfrit at drive Papegøjehaven.

- Du har aldrig helt fri. Det er altid et eller andet i hovedet på en. Selv om man sidder derhjemme, så foregår der jo altid et eller andet herinde, siger Lars Mouritzen, direktør for Papegøjehaven.

Lars Mouritzen står nu i spidsen for restauranten. 
Lars Mouritzen står nu i spidsen for restauranten. 
Foto: Mette Nielsen / TV2 Nord

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland