Papegøjehaven stopper foie gras-salg efter massivt pres

Foto: Jens Skriver Steffensen

Restaurant Papegøjehaven stopper salg af den kontroversielle delikatesse foie gras efter massivt pres fra kunderne.

TV2/Nord kunne tirsdag fortælle, at Restaurant Papegøjehaven selv om de havde fortalt dyreværnsorganisationen Anima, at de ikke har den kontroversielle delikatesse foie gras på menukortet, stadig solgte det, hvis kunderne efterspurgte det.

Den udmelding har fået brugere på restaurantens Facebook-side til at melde hårdt ud om restauranten, og på under et døgn har 56 utilfredse brugere givet restauranten blot en stjerne. Flere giver udtryk for at de ville ønske, de kunne give nul stjerner og en af brugerne skriver:

"Hvor lavt kan man synke? Åbenbart så lavt, at man lyver om salg at foie gras. Håber I mister en masse kunder og går konkurs. Sølle mennesker."

Årsagen til opstandelsen skal findes i den måde foie gras produceres på. Foie gras er fransk og betyder fedtlever. Leveren kommer blandt andet fra ænder og gæs, der er tvangsfodret med store mængder olie og majs.

Ifølge Pernille Fraas Johnsen fra Dyrenes Beskyttelse svarer den mængde foder ænderne hver dag fodres med til at mennesker skal spise 20 kilo pasta.

Den hårde kritik fik torsdag eftermiddag restauranten til at melde klart ud. Salget af foie gras er stoppet!

"På baggrund af de seneste par dages blæst omkring hvorvidt vi i Papegøjehaven har foie gras i vores sortiment eller ej, erkender vi hermed at vi har fejlvurderet situationen og dens betydning for os, og at vi har dummet os.

Det er vi rigtig kede af, og vi har på den baggrund derfor besluttet, at vi under ingen omstændigheder vil sælge foie gras, ej heller hvis kunder måtte bede specifikt om det.

Vi er naturligvis bekendte med produktionsmetoderne for foie gras, og vil gerne slå fast, at vi naturligvis under ingen omstændigheder, med et salg af produktet, ønsker at støtte disse produktionsmetoder," skriver de blandt andet og fortsætter længere nede:

"For ikke uretmæssigt at kunne blive beskyldt mere for løgn, samt hensynet til de dyrevelfærdsmæssige aspekter, har vi således valgt at melde klart ud - VI SÆLGER IKKE FOIE GRAS MERE!!"

- Vi har taget det endegyldigt af menuen, og ellers har jeg ingen kommentarer, siger restauratør Lars Mouritzen torsdag til TV2/Nord. Han og restauranten har, skal det retfærdigvis siges, fået mange positive tilkendegivelser efter udmeldingen om ikke at sælge foie gras mere.

Dagen før Restaurant Papegøjehavens indrømmelse i TV2/Nords nyheder fortalte direktør Christian Peter Jensen fra Ruths Hotel i Skagen, at de har foie gras på menuen, og at de ikke agter at tage det af, fordi kunderne i stor stil efterspørger det.

Og de er altså heller ikke sluppet for at mærke kundernes vrede. Ligeså stor efterspørgslen er efter foie gras, ligeså stor er den, for at foie gras bliver taget af menuen.

"Vil aldrig sætte mine ben hos jer så længe der er foie gras på jeres menukortet. I støtter jo dyremishandling. Føj!" skriver en bruger på det sociale medie.

Ruths Hotel kritiseres yderligere for at slette indlæg på deres Facebook-side. Hotellet opfordrer dog til at utilfredse kunder og andre med en holdning til hotellets menu, sender en e-mail.

Se Restaurant Papegøjehavens Facebook-opslag.