Parcelhuse er tredoblet i værdi på 25 år

Huspriserne i Danmark er i gennemsnit tredoblet de sidste 25 år, og ifølge Nybolig er et parcelhus altid en sikker investering, så længe tidshorisonten er lang.

Står man som førstegangskøber på tærsklen af boligmarkedet, kan investeringen i et hus virke enorm. Men set på den lange bane, kan det være en rigtig god idé at sætte sine penge i mursten.

Nybolig har opgjort kvadratmeterpriserne for danske parcelhuse i perioden 1992 til 2017, og det gennemsnitlige parcelhus er blevet tre gange mere værd. I 1992 var kvadratmeterprosen nemlig i gennemsnit 3945 kroner, mens den i 2017 var steget til 13191 kroner.

De tal dækker over store regionale forskelle, hvor lollandske husejere kun har oplevet en stigning på 58 procent, mens husejere i hovedstaden har kunnet se deres huse stige med 372 procent.

Selv om boligmarkedet i løbet af de sidste 25 år har oplevet både op- og nedture, har de tålmodige husejere altså fået lidt af en gevinst i løbet af de sidste 25 år.

- For alle danske huse som helhed er priserne steget 234 procent over de sidste 25 år, så skal man komme med et forsigtigt på, hvor det historisk kan være fornuftigt at investere, kunne et hus være et godt bud, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.

Serman på Nordjylland, er huspriserne også skudt pænt i vejret. I 1992 skulle man have 3060 kroner op af lommen for hver nordjysk parcelhuskvadratmeter, man ville købe. I 2917 kostede de samme kvadratmeter 9261 kroner stykket. Her er altså også tale om en tredobling af huspriserne, og dermed er de tålmodige nordjyske husejere også blandt dem, der kan se fremt il at hente en pæn gevinst, når murstenene engang skal sælges.


Seneste nyt

fra Nordjylland