AAU-projekt modtager Rockwool Prisen

Isoleringsvirksomheden Rockwool har uddelt en pris og 250.000 til et projekt, som Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet har sat i søen.

Danmark skal være førende inden for bæredygtigt byggeri. Det mener isoleringsvirksomheden Rockwool, som derfor har givet Rockwool Prisen 2017 og en kvart million kroner til et projekt hos Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet (AAU).

Projektet går ud på at udvikle grundlaget for en frivillig bæredygtighedsklasse i Bygningsreglementet i lighed med de frivillige lavenergiklasser, som siden de blev indført i 2006 har medvirket til udvikling af den danske byggebranche og givet en international førerposition. Det fortæller Rockwool i en pressemeddelelse.

- Bæredygtigt byggeri er en fordel for mennesker, miljøet og økonomien. Samtidig er det en driver for innovation i byggebranchen, som vi skal leve af på eksportmarkederne. En frivillig bæredygtighedsklasse i Bygningsreglementet kan bringe os foran andre lande, som allerede er langt fremme på denne dagsorden, siger direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen, som også er medlem af Aalborg Universitets bestyrelse.

Rockwool Prisen er blevet uddelt siden 1966, og Rockwools direktør Christian Jølck fortæller, at prisen i år går til AAU-projektet, fordi isoleringsvirksomheden gerne vil medvirke til, at Danmark bliver førende inden for bæredygtigt byggeri. Hos Statens Byggeforskningsinstitut vækker prisen glæde.

- Vi er beærede over at modtage Rockwool Prisen og den kvarte million kroner, der følger med. Midlerne skal bruges til at skabe grundlaget for en frivillig bæredygtighedskategori for bygninger baseret på vores erfaring med den danske certificeringsordning, DGNB, siger Thorkild Ærø, direktør ved Statens Byggeforskningsinstitut.


Seneste nyt

fra Nordjylland