444 elever har fået nye karakter: - Det er forrykt

Foto: Aalborg Universitet

I samarbejde med tv2.dk

Aalborg Universitet mente ikke, at censorerne havde bedømt eksamensopgaverne godt nok. Så 444 studerende har nu fået nye eksamenskarakterer.

Aalborg Universitet er kommet ud i et stormvejr, efter flere hundrede studerende har fået annulleret deres eksamenskarakterer fra februar og nu har fået andre karakterer.

- Det er selvfølgeligt frygteligt irriterende, men vi følte ikke vi kunne forsvare de karakterer, der blev givet i første omgang, siger prodekan Malene Gram fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet til TV 2.

Den skriftlige eksamen afsluttede 1. semester for 444 studerende fra Erhvervsøkonomi, Politik & Administration, Samfundsfag og Økonomi. Men efter karaktererne blev offentliggjort, fandt universitets ledelse ud af, at de ni censorer havde bedømt opgaverne meget forskelligt.

Mens den skrappeste censor havde givet et karaktergennemsnit på 4,5 havde den flinkeste censor givet et gennemsnit på 9,9.

- Der var en meget stor variation. Nogle havde været meget strenge, andre ikke så strenge. Vi følte, at vi måtte trække bedømmelsen tilbage. Det skal være sådan, at har man et 12-tal stående på sine papirer fra Aalborg Universitet, så skal man også have fortjent et 12-tal, siger prorektor Malene Gram.

Resultatet af den nye bedømmelse fra nye censorer er nu blevet offentliggjort – til stor frustration for de studerende, der nu har fået en markant lavere karakter end de fik for to måneder siden.

En af dem er Rikke Frydkjær, der læser erhvervsøkonomi. Hun fik i første omgang et 12-tal i sin eksamensopgave, men det er nu rettet til et 4-tal. Det vil sige, at hendes opgave nu bedømmes som en ”jævn præstation”, mens den i først omgang var vurderet som en ”fremragende præstation”.

- Det er forrykt, at sådan noget kan lade sig gøre. Systemet er jo ikke til at stole på, når sådan noget kan ske, siger hun til Nordjyske Stiftstidende.

Prorektor Malene Gram derimod er – trods alt – tilfreds med den nye bedømmelse, alene af den grund, at de forskellige censorer denne gang er blevet vejledt bedre og har bedømt eksamensopgaverne mere ens.

- Den lære vi kan drage af det her er, at eksamenskaraktererne selvfølgelig ikke skulle være offentliggjort i første omgang, før vi havde vurderet niveauet. Hvis vi havde haft det filter, så kunne vi bare have sagt til de studerende: ”Undskyld, der går lige 14 dage ekstra, før I får jeres karakterer”, siger hun i dag.

Flere nyheder fra TV2 Nord