AaB er politianmeldt efter rekordsalg

Fodboldklubben AaB er kommet i problemer, efter superligaklubben i februar 2017 solgte angriberen Christian Bassogog uden at oplyse salgsprisen.

AaB er blevet politianmeldt af Finanstilsynet, efter klubben i februar 2017 solgte angriberen Christian Bassogog til den kinesiske klub Henan Jianye - uden at leve op til sine forpligtelser om at fortælle offentligheden, hvad angriberen blev solgt for.

Det skriver Finanstilsynet på sin hjemmeside.

I februar 2017 forhandlede AaB med Henan Jianye om et salg, og det blev bekræftet til mediet bold.dk og bragt af flere andre medier. 

Men i forbindelse med salget oplyste AaB ikke noget om salgsprisen, og det er derfor, superligaklubben nu er blevet politianmeldt.

- Det er Finanstilsynets vurdering, at rygtet i markedet omkring forhandlingerne og salgsprisen var så tilstrækkeligt præcis, at Aalborg Boldspilklub A/S som følge af artikel 17, stk. 7, i markedsmisbrugsforordningen var forpligtet til at videregive den fulde interne viden til offentligheden. Der er dermed sket en overtrædelse af artikel 17, stk. 7, i markedsmisbrugsforordningen.

- Finanstilsynet finder endvidere, at der er sket overtrædelse af artikel 18, stk. 1, i markedsmisbrugsforordningen omkring pligten til at oprette og ajourføre insiderlister, idet Aalborg Boldspilklub A/S ikke har kunnet indsende en korrekt udfyldt permanent insiderliste og ikke har oprettet en hændelsesbaseret insiderliste i forbindelse med den interne viden omkring salget af Bassogog, skriver Finanstilsynet på sin hjemmeside. 

Finanstilsynet skriver videre, at  Aalborg Boldspilklub A/S er uenig i, at der er sket overtrædelse af markedsmisbrugsforordningen.

Frustrerende forløb

AaB skriver selv om politianmeldelsen på klubbens hjemmeside, hvor man samtidig anfører, at man ikke mener, man har gjort noget forkert efter de gældende regler for insiderlister.

Sådan siger også AaB's direktør, Stephan Schors, til TV2 Nord. Ifølge direktøren har det været et langt forløb over et halvt år, hvor klubben har været i kontakt med Finanstilsynet om sagen.

- Det har været frustrerende. Det virker, som om der ikke bliver lagt vægt på de informationer, vi giver, og de erklæringer, vi har indsamlet. Vi sidder med en fornemmelse af, at de ikke har villet høre på det, vi har lagt på bordet, siger Stephan Schors til TV2 Nord.

- Vi har fulgt den praksis, der ligger på området, og som Finanstilsynet selv har meldt ud. Vi har gjort akkurat, som vi og andre klubber plejer at gøre. Vi kunne ikke vide, at Finanstilsynet har ændret deres holdning til, hvad man skal melde ud, uddyber han.

Derfor kommer det også bag på AaB-direktøren, at Finanstilsynet nu har valgt at politianmelde klubben.

- Vi er meget uforstående og uenige. Vi vil jo helst have, at der er fokus på vores fodbold og vores talentudvikling. Men vi tager også det slagsmål, der nu kommer, for der er nogle principper i den her sag, som er værd at efterprøve, siger Stephan Schors.

Læs hele AaB's svar på politianmeldelsen her.


Seneste nyt

fra Nordjylland