Bidragene strømmer ind: Aalborg nærmer sig russisk profil

Aalborg Pirates har bedt fans og sponsorer om hjælp i håbet om at hente Kirill Kabanov tilbage til klubben.

Humøret er højt i Aalborg, efter byens ishockeyklub, Aalborg Pirates, tirsdag startede en indsamling for at hente Kirill Kabanov.

Russeren var en del af Aalborgs guldhold i 2017/2018, og i løbet af den sæson blev han så populær i det nordjyske, at fans og sponsorer gerne betaler en del af hans løn i en eventuel kontrakt for den kommende sæson.

- Der er rigtig flotte bidrag. Alt fra 50 kroner til 100 kroner og helt op til 500 og 1000 kroner. Det går stille og roligt fremad, og det ser ud til, der er en flot, folkelig opbakning til ham, fortæller Aalborg-direktør Thomas Bjuring til TV 2 SPORT.

- Fra sponsorerne har vi fået henvendelser fra flere nye folk, der gerne vil hjælpe med at hente Kirill tilbage. Siden i går har vi booket fem møder.

Næsten lige så populær som Ehlers

Aalborg Pirates rækker hånden ud til fans og sponsorer, fordi lønbudgettet til spillertruppen egentlig er brugt for den kommende sæson. I alt skal klubben samle 364.000 kroner, hvis det skal lykkes at hente Kirill Kabanov 'hjem' til Aalborg.

- Næstefter Nikolaj Ehlers tror jeg, at Kirill er den mest folkekære person, hvor vi kan gøre det her. Vi tænker, det er realistisk at hente byens og folkets spiller. Ellers havde vi sagt nej.

- Vi er optimistiske på nuværende tidspunkt, selvom der stadig er lang vej i mål, slutter Thomas Bjuring.

Det er målet, at Aalborg Pirates har en afklaring i løbet af to uger.

27-årige Kirill Kabanov spillede i tyske Krefeld Pinguine i sidste sæson. Med tre scoringer i 49 kampe var det ikke den store succes.


Seneste nyt

fra Nordjylland