Brandfolk advarer: Solen kan have antændt voldsom villabrand

Foto: TV2 Nord

I samarbejde med tv2.dk

Indsatsleder fra Nordjyllands Beredskab mener, at brand i villa i Aalborg-bydel opstod, da solens stråler ramte noget glas i villaen.

En indsatsleder fra Nordjyllands Beredskab opfordrer nu danskerne til at tjekke, om de har glas stående i vinduet.

Glas kan nemlig bryde solens stråler som et brændeglas og dermed skabe fare for ild, advarer han ifølge Nordjyske.dk 

Det sker efter en brand fredag aften i en villa i Aalborg-bydelen Vejgaard. Brandfolkene mener, at ilden skyldes solens stråler.

Overetagen i en patriciervilla i bydelen blev overtændt, og røgen kunne ses på flere kilometers afstand. 10 brandfolk og fire brandslukningskøretøjer fra Nordjyllands Beredskab bekæmpede flammerne.

Øverste etage udbrændte, mens der er sod-, vand-, og røgskader i underetagen.

Tjek din vindueskarm

Ejeren af huset sørgede for at alle kom ud af huset, så ingen kom til skade. Branden er formentlig startet i en sækkestol eller noget lignende, men indsatsleder Jakob Schmidt, Nordjyllands Beredskab, mener at kende den egentlige brandårsag.

- Vi er ret sikre på, at det er solens meget stærke stråler, der har ramt noget glas, et spejl eller lignende og dannet en meget stærk varmestråle, der har antændt møblet i værelset, siger indsatslederen til Nordjyske.dk.

Han opfordrer altså nu folk til at tjekke, at de ikke har glasting, der kan fange solstråler, stående i vindueskarmen.

- Vi skal ikke blive hysteriske, men vi kan lige så godt tage vore forholdsregler, når solen brænder så voldsomt, som tilfældet er lige i tiden, siger Jakob Schmidt til avisen.

Flere nyheder fra TV2 Nord