Danmark er stået op til isslag, sne, fygning, slud og regn - og sådan fortsætter det i dag

Isslaget kan endnu forekomme stedvis over Nordjylland, Midtjylland, Østjylland, Fyn og omkring Storebælt frem til middagstid.

En farlig kombination af regn og frostvejr gør, at der flere steder i Jylland kan være spejlglat, og det er lige i bagkanten af et snevejr, som er på vej hen over Danmark, at veje, cykelstier og fortov kan være både isglatte og sneglatte.

Snevejret gik i land over det vestlige Jylland sidst på eftermiddagen fredag, og hen over aftenen og natten bredte det sig østpå. 

Lørdag morgen har mange således fået sne - i større eller mindre grad - og der er mere på vej hen over dagen. Men der er også både regn og slud på vej - og til at begynde med ligeledes isslaget.

Regnbyger overhaler frostvejr og bliver derved til underafkølet regn flere steder

Mens kulden og frosten råder over den nordlige og østlige del af landet til morgen, er mild luft imidlertid på vej ind over den sydvestlige del af Jylland, og det betyder, at flere her er stået op til regn og slud.

 
 

Vejrsituationen er dog en overgang så farlig, at regnen falder som frostvejr, så der er tale om isslag, og så kan vejene være spejlglatte. 

Regnen fra sydvest bevæger sig hurtigere ind over land, end frosten kan nå at flytte sig, og derved bliver det til underafkølet regn - det vi kalder isslag.

Der har været meldinger om isslag i mange af de jyske lufthavne hen over natten som Aalborg, Karup, Billund, og det kan endnu forekomme stedvis over Nordjylland, Østjylland, Fyn og omkring Storebælt frem til middag.

Ny front giver alle nedbørsformer over Danmark

Mens der kan falde isslag fra Nordjylland og ned gennem landet, vil der i højere grad falde sne i samme områder - især lige øst for de områder, hvor der er isslag.

Det betyder, at man i Nordjylland, Østjylland, og især øst for Storebælt kan få perioder med sne resten af dagen, og da sneen falder i frostvejr og i en noget frisk vind, kan der også være fygning.

 
 

I løbet af eftermiddagen skal en ny front fra sydvest bevæge sig op over landet. Den skubber den milde luft foran sig, så meget af nedbøren vil falde som regn eller slud over Midt- og Vestjylland, Sønderjylland og Fyn fra midt på eftermiddagen og til ud på aftenen.

Lignede snestorm tidligere, nu bliver det nok til mere lokale snevejr

Når regnen kommer længere mod øst og nord, møder den kulden over Nordsjælland og Vendsyssel, så her kan man få sne til aften. Det samme gør sig gældende på Bornholm i løbet af den kommende nat.

 
 

Tidligere har prognoserne haft den kolde luft til at dække større dele af Danmark med udbredt og blæsende snevejr og dermed mulighed for en regulær snestorm. 

Men vejrsituationen har også hele tiden været meget usikker, og nu ser det ud til, at den milde variant med primært regn vinder i størsteparten af Danmark.

Vintervejret kan dog stadig overraske længst mod nord og øst det kommende døgns tid og frem mod mandag. 

Og så bliver det også til et lettere snevejr mod nord og øst i dag.


Seneste nyt

fra Nordjylland