Dansk atletiktalent understreger sit potentiale: - Vil være verdens bedste

Benjamin Lobo Vedel kan meget vel blive næste store navn i dansk atletik. Ved DM isatte han alle sine konkurrenter til vægs – og satte banerekord

Da 19-årige Benjamin Lobo Vedel tog plads i startblokken forud for DM-finalens sidste heat i 400 meterkonkurrencen, var det med forventningen om, at han under et minut senere ville kunne kalde sig Danmarksmester.

Og det gik som de fleste havde spået.

Aalborg Atletik-løberen var med afstand feltets hurtigst mand. Ikke bare distancerede han sikkert sine konkurrenter med næsten to sekunder til den nærmeste, da han på 46,83 sekunder løb han sig til titlen som dansk mester på 400 meter. Han slog tilmed banerekorden i arenaen i Skive.

- Det føles fantastisk. Især når det er Nick Ekelund-Arenander, der har haft rekorden en af de bedste danske 400-meter løbere. Så det gør mig rigtigt glad, siger han til TV 2 SPORT.

Men Benjamin Lobo Vedel er ikke kun dominerende på den danske scene. Også blandt jævnaldrende, udenlandske konkurrenter, har han vist, hvor hurtig han er.

I 2015 blev han junior Europamester på samme distance.

Og nu håber den danske atletikverden på, at han også kan tage skridtet op blandt de bedste på seniorniveau.

- I sidste ende vil jeg selvfølgelig gerne være verdens bedste, og det kommer jeg ved at tage små skridt ad gangen, siger han.

Og tager han de rigtige skridt og arbejder med sine svagheder, så er det ikke urealistisk at han kan nå det mål, siger hans træner

- Vi har jo haft nordiske verdensstjerner. Vi har Sara Slott Pedersen der er i topverdenseliten, så det kan han vel også, siger Erik Barslev, tidligere landstræner, og nuværende træner for Benjamin Lobo Vedel.

I den kommende tid bliver der rig lejlighed for den unge løber til at vise, hvad han kan. Først venter der international modstand ved et stort stævne i Madrid, inden han skal til EM i indendørs atletik i begyndelsen af marts.

- Der er målet selvfølgelig at komme så langt, som jeg overhovet kan. Drømmescenariet er en finale, og hvis vi er helt deroppe, hvor man ikke engang kan tænke sig frem til, så er det en medalje, siger han.

Til sommer vil Benjamin Lobo Vedel satse endnu mere på atletik. Efter planen skal han, når gymnasiet er gjort færdigt, flytte til USA for at fortsætte sin udvikling. 

TV2 Nord fulgte i foråret 2016 Benjamin Lobo Vedel i programserien "På vej mod toppen". Du kan se hele programmet her.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland