Den gamle tropiske storm Ernesto gav Nordjylland tæt på en halv måneds regn

Langvarigt regnvejr gjorde ende på tørken i Nordjylland.

Da den gamle tropiske storm Ernesto søndag passerede Danmark, gav den silende regn over hele den nordlige del af Jylland, som således fik en ualmindeligt våd afslutning på weekenden.

Resterne af den tropiske storm havde mistet det meste af pusten, da den fra Atlanterhavet bevægede sig frem mod De Britiske Øer og derfra ind gennem Nordsøen og hen over den nordlige del af Danmark.

Gav næsten 30 millimeter på 15 timer

Der var dog stadig masser af vand i Ernesto, som fra søndag formiddag og frem til først på natten til mandag brugte mere end 15 timer på at passere hen over Nordjylland med silende regn.

Mest faldt der i Vodskov nord for Aalborg, hvor man fik 29,8 millimeter regn, mens man flere andre steder i både Vendsyssel og Himmerland fik over 25 millimeter regn.

De 29,8 millimeter regn i Vodskov svarer næsten til en halv måneds regn. I hele august får vi normalt 67 millimeter.

Nordjylland er nu ved at være med

Med søndagens silende regn er Nordjylland nu et af landets vådeste steder efter en knastør sommer, hvor der i den nordøstlige del af Vendsyssel ikke faldt regn i over en måned.

Til og med lørdag var der før Ernestos langvarige regnvejr faldet 107 millimeter i Nordjylland siden den 1. maj.

Sønderjylland har med 136 millimeter fået mere end Nordjylland, mens Bornholm med blot 76 millimeter regn er sommerens absolut tørreste sted.


Seneste nyt

fra Nordjylland