Det solrige og kølige efterårsvejr er tilbage

Fredag befinder vi os i en helt anden luftmasse end torsdag - og det kan mærkes udenfor.

Mange danskere oplevede det meget milde torsdagsvejr - som i store dele af landet fortsatte langt ud på aftenen. Men når man har spærret øjnene op, og kigget ud af vinduet fredag morgen, så skal man ikke regne med at blive mødt af samme lune luft.

I nattens mulm og mørke har en koldfront nemlig passeret Danmark fra nordvest, og det er blevet efterfulgt af betydeligt køligere luft af nordatlantisk oprindelse.

Det mærker man tydeligt her til morgen, hvor temperaturerne rundt omkring i landet befinder sig på cirka 10 grader mange steder. Samtidigt blæser en op til hård nordvestlig vind nedover landet, og får det til at føles ekstra køligt.

Blå efterårshimmel med solskin

Der er dog ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og selvom man måske savner det lunere vejr, så er luften, der blæser ned over Danmark, så tør, at der fredagen igennem kun vil være få skyer på himlen.

Højeste temperaturer fredag eftermiddag. Mange steder må vi tage os til takke med 11-12 graders behersket septembervarme.
Højeste temperaturer fredag eftermiddag. Mange steder må vi tage os til takke med 11-12 graders behersket septembervarme.
Foto: TV 2 Vejret

Derfor får vi masser af kik til solen, som fortsat kan lune behageligt, hvis man vel at mærke finder en beskyttende lækrog.

Til trods for en del solskin, så kommer de højeste temperaturer fredag blot til at ligge mellem 12 og 13 graders varme - og kombinationen med den stedvis kraftige vind, får det til at føles ganske koldt.

Mulighed for lokal nattefrost

Når fredagen går på hæld, så vil temperaturen falde hastigt i den klare og tørre luft.

Især i det centrale Jylland vil temperaturen kunne falde så meget, at man lørdag morgen står op til lokal nattefrost med rim i græsset - og is på bilruderne.

Efterårets første frost fik vi natten til tirsdag, hvor temperaturen i Billund nåede ned på -0,3 grader.


Seneste nyt

fra Nordjylland