Efter stormen Knud - stadig blæsende med kraftige byger

Kølig efterårsluft blæser med byger fra vest ind over Danmark og giver os en af efterårets hidtil koldeste dage.

Der vil lørdag stadig være efterdønninger ovenpå stormen Knud, der fredag ramte Nordjylland med vindstød af orkanstyrke.

Stormlavtrykket, der gav de kraftige vindstød, ligger lørdag morgen over det nordvestlige Norge, og der blæser oprindelig iskold polarluft fra Grønland og Ishavet ned over store dele af Noratlanten og videre ind over Nordsøen til Danmark.

Det giver ud over køligt og blæsende vejr anledning til, at der dannes byger over det endnu lune havvand i Nordsøen.

Risiko for kraftige vindstød

Derfor får vi lørdag en dag, hvor en tur til Vesterhavet - og andre vestvendte kyster - bliver en særdeles frisk fornøjelse. Her får man en hård vind til kuling med vindstød tæt på stormende kuling, og når nogle af de kraftigste byger passerer forbi, kan det ikke udelukkes, at man kortvarigt kan få vindstød af stormstyrke.

Inde over land vil det være knap så blæsende, men her kan der også komme vindstød i forbindelse med bygerne.

Kortvarige, men kraftige byger

De byger, som ventes at passere landet, vil blive intense, men ganske kortvarige. Bygerne kan give nogle millimeter på ganske kort tid, og i stort set hele landet er der risiko for, at en byge eller to kommer forbi i løbet af dagen.

Mellem bygerne kan man lune sig lidt på solen, som kan ses på den flotte, blå septemberhimmel, der i den oprindelige polarluft er både ren og knastør og derfor helt klar.

Kølig efterårsdag

Og der bliver al mulig god grund til at finde de varmende solstråler, for med temperaturer på blot 13-14 grader er der udsigt til en af efterårets hidtil koldeste dage.

Køligst bliver det i Vestjylland, mens temperaturen under regnbygerne kortvarigt kan falde til blot 7-8 graders varme.

Søndag ventes færre byger og mindre vind, men det kølige efterårsvejr forventes at fortsætte resten af weekenden.


Seneste nyt

fra Nordjylland