Nu starter slutspillet: Få ekspertens vurderinger af kvartfinalerne her

Fredag starter Metal Ligaens slutspil. Et slutspil, der byder på et par tætte opgør, men samtidig kampe, hvor der er en klar favorit.

Nu starter Metal Ligaens slutspil for otte af ligaens ni hold.

Alle fire serier begynder fredag aften, og TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green vurderer her de fire kvartfinale-serier.

Frederikshavn - Esbjerg:

Frederikshavn skulle vælge som nummer tre, og her faldt valget på ligaens nummer fem, Esbjerg. Frederikshavn har kun scoret et enkelt mål mere end Esbjerg, mens nordjyderne har lukket betydeligt færre mål ind i grundspillet.

Frederikshavn vandt alle fem kampe i grundspillet, hvor de spillede mod Esbjerg. 

- Frederikshavn er meget små favoritter. Det er de kun, fordi de har været bedre i holdenes indbyrdes opgør i sæsonen. De har brug for at Galansky i målet, Dale Mitchell og Cam Spiro skal levere på absolut topniveau, hvis de skal gå videre i slutspillet.

- Men selvom jeg har kaldt Frederikshavn små favoritter, tror jeg faktisk, at Esbjerg kan gå langt i det her slutspil. De har været meget bedre efter jul, end de var før jul.

Morten Greens chancevurdering: 55-45 til Frederikshavn.

Aalborg - Herning:

Dermed er der kun to hold tilbage: Aalborg og Herning.

Aalborgenserne sluttede på grundspillets fjerdeplads, mens Herning endte som sekser. De indbyrdes opgør i sæsonen endte med 3-2 i Hernings favør.

- Det bliver en helt lige serie. Det er to hold, der har været utroligt svingende, som man ikke har kunnet regne med på den ene eller anden måde. Begge hold har ramt forkert med udlændingeindkøb, hvor de i løbet af sæsonen også har blevet skiftet ud netop dér.

- Aalborg har dog haft et højere topniveau, end Herning har i sæsonen. Hvis Aalborg finder tilbage til deres niveau fra november-december, kan det godt blive svært for Herning, for det niveau har Herning ikke ramt på noget tidspunkt i sæsonen.

- Umiddelbart vil jeg sige, at serien kommer til at gå i syv kampe. Jeg tror ikke, at der er nogen af holdene, der har niveauet til at køre det andet hold over.

Morten Greens chancevurdering: 50-50 til begge hold.

Rungsted - Herlev:

Rungsted sluttede øverst i ligaens grundspil, hvor holdet lavede flest mål af alle, og samtidig lukkede næstfærrest ind.

Herlev er det slutspilshold, der havde den laveste placering i grundspillet. Derfor skulle holdet igennem en mini-kvalifikation for at komme i slutspillet, hvor de slog Odense over to kampe. Herlev har lukket flest mål ind af alle slutspilshold. 

Rungsted og Herlev har syv spillere i top-ti på topscorerlisten, og i holdenes indbyrdes opgør i grundspillet vandt Rungsted fire kampe, mens Herlev vandt én kamp. 

- Der er ingen tvivl om, at Rungsted er kæmpe favoritter, og de har været det bedste hold hele sæsonen. De har en bred trup med mange spillere, der kan producere chancer og har samtidig haft et stabilt målmandspil.

- Herlev lever på et meget tyndt grundlag med stort set kun én kæde, der kan producere. Det bliver et problem for dem, når de skal møde sådan en bred trup, som Rungsted har. Jeg vil dog sige, at det ikke bliver en walkover for Rungsted. Det kan godt blive sværere for Rungsted, end folk lige vil tro, siger Green.

Morten Greens chancevurdering: 80-20 til Rungsted.

SønderjyskE - Rødovre:

SønderjyskE havde andetvalget, da de sluttede som nummer to i grundspillet. Her valgte de Rødovre, der sluttede som nummer syv.

Sønderjyderne indkasserede klart færrest mål i grundspillet. Omvendt scorede Rødovre færrest mål i grundspillet af alle slutspilsholdene. I de to holds indbyrdes opgør i ligaen endte det 4-1 i kampe til SønderjyskE.

- SønderjyskE er store favoritter. De lever på godt organiseret angrebsspil, stærk defensiv og stærk powerplay. Rødovre har haft en opadgående formkurve efter jul, men de er stadig lidt for svingende til at kunne slå SønderjyskE ud, siger Green.

- Rødovre har haft flere skader efter jul: Steffen Klarskov var ude i lang tid, Matthias Asperup har været ude lige op til slutspillet. Det er hårdt for Rødovre at have skader til vigtige spillere lige op til slutspillet. På målmandsposten har Stefan Ridderwall vist, at han er svær at regne med til hver eneste kamp. Han har ikke været god.

Morten Greens chancevurdering: 70-30 til SønderjyskE.


Seneste nyt

fra Nordjylland