BR og Toys'R'Us i ny udmelding: Få penge tilbage for gavekort alligevel

Den første melding lød på, at alle gavekort var lige til at smide ud. Nu har piben fået en anden lyd.

Efter koncernen bag BR og Toys'R'us fredag gik konkurs, stod mange kunder tilbage med værdiløse gavekort.

Men nu er der godt nyt til nogle af gavekortindehaverne: Du kan få pengene retur - hvis gavekortet er købt i julemåneden, skriver Toys'R'us Aalborg på sin Facebook-side.

- Har du købt et gavekort den 30. november 2018 eller senere kan det blive refunderet (kontant) ved henvendelse til kuratorerne, står der blandt andet.

Toys'R'us i Aalborg skriver ligeledes på sin Facebook-side, hvad der skal gøres med gavekortet, der er købt den 30. november 2018 eller senere:

- Send en kopi af gavekort og kvittering for køb med datoangivelse (bon-kopi eller lignende) til mailadressen toptoy@gorrissenfederspiel.com. Angiv dit navn og bankkonto og vi sørger for udbetaling hurtigst muligt.

Kæde lægger sig fladt ned

Det kan dog undre, hvorfor det i forbindelse med konkursen blev meldt ud, at alle gavekort var værdiløse, når det nu viser sig ikke at være tilfældet.

Over for B.T. undskylder Top-Toys pressetalsmand, Lars Bo Kirk, det med, at det hele gik lidt hurtigt, da konkursen blev meldt ud.

- Der var rygende travlt i går, og ikke alt blev håndteret korrekt. Vi kan kun lægge os fladt ned og indrømme, at det ikke er godt nok. Gavekort som er købt i december kan refunderes, siger han til avisen.

Men gavekort købt før 30. november, hvor kæden gennemgik en rekonstruktionen, har fortsat ingen værdi. Det skyldes, at det kun er kunderne, der har købt efter den pågældende dato, der er sikret mod tab på varer og gavekort.

Stort udsalg skal nedbringe tab

Top-Toy driver 226 Fætter BR-butikker og 72 Toys'R'Us-varehuse i Norden. Men koncernens konkurs betyder, at langt størstedelen af butikkerne i Danmark, Sverige, Finland og Island lukker ned med øjeblikkelig virkning.

Derfor er der et stort lager af legetøj, som kæden nu brænder inde med. Men planen er, at lageret skal nedbringes med et stort januarudsalg, har pressetalsmand for Top-Toy Lars Bo Kirk tidligere udtalt til TV 2.

- Sådan som det ser ud nu, er der udvalgt 53 butikker, der har åbent indtil nytår, og jeg tror også, at det bliver de butikker, der kommer til at have udsalg. Men vi kan ikke love noget, for der er meget, der er uklart lige nu, siger Lars Bo Kirk. 

Lukningerne efterlader mere end 3000 ansatte uden et arbejde.


Seneste nyt

fra Nordjylland