Fik én måneds regn på tre dage - Nykøbing Mors er Danmarks vådeste by

Ingen i landet er sluppet for det våde efterårsvejr, men ét sted har man fået langt mere regn end i resten af landet. Mors fik mere regn på tre dage, end hele landet plejer at få i en hel måned.

Efteråret er i sandhed nået til Danmark, og specielt hen over weekenden har regnen silet flere gange i stort set hele landet, hvor både paraplyer og regnfrakker er blevet luftet i stor stil.

Store regnvejr både lørdag og mandag
Værst gik det ud over vestjyderne i lørdags, hvor en ganske stillestående frontzone kastede mere end 40 millimeter regn af sig på blot et halvt døgns tid.

Siden drog et nyt regnvejr ind over landet søndag nat og mandag morgen med mellem 15 og 20 millimeter regn nogle steder, og herefter har den stået på byger over det ganske land.

Dér, hvor man har fået allermest regn, har man faktisk fået mere regn på tre dage, end vi normalt får i Danmark på landsplan i en hel oktober.

Morsingboerne fik allermest regn
I Nykøbing på Mors er der fra lørdag formiddag og frem til tirsdag morgen faldet hele 79,0 millimeter regn.

Til sammenligning byder oktober normalt på 76 millimeter regn over landet som helhed.

Lørdagens store regnvejr indgik dermed i septembers våde regnskab og gjorde årets første efterårsmåned til den mest regnfulde af slagsen i 16 år.

Og allerede i løbet af de første to dage af oktober har Danmark fået intet mindre end 21 millimeter regn på landsplan - eller hvad der svarer til 27 procent af den regn, vi kan forvente i løbet af hele måneden.

De store regnvejr, som de seneste dage har ramt Danmark, har i øvrigt ramt det sydlige Norge endnu hårdere og der givet anledning til massive oversvømmelser.


Seneste nyt

fra Nordjylland