Fireårig pige væltet af ko, da køerne blev sat på græs

Nordjyllands Politi er nu kørt ud til gården, oplyser de.

Landet over er de økologiske malkekøer kommet på græs.

Og tusindvis af danskere har besøgt folde og landbrug for at se begivenheden, da køerne ofte er glade og spjættende, når de slippes fri.

Men på gården Trintved ved Dronninglund gik det ikke helt, som det plejer.

Det fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Henrik Beck:

- Vi har fået at vide, at en fireårig pige er blevet væltet af en ko, og at hun nu er blevet indbragt til hospitalet. Vi har dog fået at vide, at det ikke er alvorligt. Hun er ikke blevet trampet på, siger han.

Episoden undersøges

Nordjyllands politi fik anmeldelsen cirka 12.15, og de nu er ved at finde ud af, hvad der reelt skete.

- Vi har en patrulje oppe på gården lige nu for at finde ud af, hvad der er hoved og hale i det her, da vi fra tredje part har fået at vide, at endnu en pige skulle være kommet til skade. Men det er slet ikke bekræftet, så nu finder vi ud af det, siger Henrik Beck.

Brækket kraveben, men ved godt mod

Faren til den fireårige pige, Mikkel Egelund, oplyser til TV 2, at hun er ved godt mod, men at hun har brækket kravebenet.

Han fortæller, at episoden skete, da omkring 50 personer blev fanget på et aflukket område mellem et hegn og tilskadekommen ko. Landmanden gav dem besked om at passere koen, og da de gjorde det, blev den aggressiv og bange. Og så angreb den ifølge Mikkel Egelund den fireårige pige, som kom ned at ligge, hvor koen hoppede på hende med sine forben.

De økologiske køer blev lukket ud på græs klokken 12.00, og mange tusinde danskere var gæster ved foldene, da køerne spjættede og hylede af glæde.

I 2005 løb den første Økodag af stablen, og siden har mere end én million gæster deltaget, skriver Økologisk Landsforening, der arrangerer dagen med en række store mejerier og landbrug.

I 2018 deltog mere end 232.000 danskere.


Seneste nyt

fra Nordjylland