Firma straffet for brug af illegal arbejdskraft

Foto: Søren Broust Hansen

I samarbejde med tv2.dk

Sidste år blev der uddelt bøder for mere end 5,5 millioner kroner på landsplan til virksomheder, der har benyttet sig af illegal arbejdskraft.

Et af de firmaer, der måtte betale en del af bøden på 5,5 millioner kroner, er firmaet Kn Rengøring i Pandrup. De beskæftigede i en periode en ghanesisk statsborger med rengøringsarbejde, selvom den ansatte hverken havde opholdstilladelse eller arbejdstilladelse. Gennem denne ansættelse havde firmaet en økonomisk fordel. Firmaet modtog en bøde på 100.000 kroner for ansættelsforholdet, viser en aktindsigt, som TV 2 har fået hos Nordjyllands Politi.

Da TV 2 kontaktede firmaet fik de følgende kommentar:

- Det er korrekt, at vi har modtaget et bødeforlæg på ansættelse af medarbejder uden de nødvendige tilladelser. Den pågældende medarbejder havde i forbindelse med sin ansættelse hos os afgivet urigtige informationer omkring sine arbejds- og opholdstilladelser, hvilket bevirkede, at vores arbejdsleder ansatte vedkommende i god tro.

Firmaet fortæller, at de efter fire måneders ansættelse blev gjort bekendt med fejlen.

- Det udløste en bøde, da ansvaret med at tjekke om oplysningerne er rigtige, ligger hos arbejdsgiver, forklarer firmaet til TV 2. 

Flere nyheder fra TV2 Nord