Fra 16 til 26 grader i dag - se hvor varmt det bliver hos dig

Lummervarmt i Danmark for første gang i 2019 kan give over 25 grader, men også risiko for byger i aften.

"Det er sommer, det er sol og det er søndag" kan man roligt synge i dag, men der er en smule ugler i mosen. Solskin skal der nok komme, men det er i perioder ret skyet, og når solen er fremme, vil det for det meste være sløret solskin.

Det vil sige, at højthængende skyer gør himlen mælkehvid i stedet for den foretrukne blå farve. Nogle steder vil himlen også være blå.

Varmest bliver det i Sønderjylland, hvor vi i grænseegnene kan nå op omkring 26 grader. Østtvendte kyster må nøjes med cirka 16 grader. Vandtemperaturen ved Bornholm ligger på beskedne 10 grader, mens havvandet i det øvrige Danmark ligger mellem 12 og 14 grader.

Allerede i formiddag vil temperaturen nå op over 20 grader, men det er fortsat ret skyet. Helt kystnært kan temperaturen fortsat ligge nær havtemperaturerne.

I eftermiddag bryder solen igennem flere steder, og vi kan for første gang i 2019 nå op over de 25 grader, der definerer en meteorologisk sommerdag.

Sen eftermiddag melder prognosen om 27 grader i grænseegnene, men det smukkeste vejr vil være i Østdanmark. Generelt ret skyet i Jylland og lummervarmt. I aftentimerne begynder der at optræde regnbyger. Der er potentiale til, at regnbygerne kan blive kraftige, men den viste prognose har kun "mindre" aftenbyger.


Seneste nyt

fra Nordjylland