Dommerfejl ramte danskere i dramatisk kamp

Christinna Pedersen var meget utilfreds med dommerens beslutning i slutningen af andet sæt.

De massive 'buh'-råb fra tilskuerne i Arena Birmingham var ikke til at tage fejl af.

Utilfredsheden var stor over for dommeren, som dømte Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhls kamp mod Du Yue og Li Yunhui.

Ved stillingen 22-22 i andet sæt var Du løbet frem til nettet og sendte et smash af sted mod Christinna Pedersen. Danskeren undveg, så bolden røg forbi hende og ifølge danskerne ud over baglinjen. For de ville gerne tage en 'challenge' på duellen, da linjedommeren havde dømt bolden inde.

Det fik Juhl og Pedersen dog ikke lov til. For kampens dommer mente, at Pedersen havde ramt bolden med sin ketcher.

- Nej, nej, nej, svarede Pedersen frustreret, mens hun slog ud med armene.

quote Det er uheldigt som dommer at bringe sig selv i sådan en situation,

Kenneth Jonassen, dansk landstræner.

'Et giftigt kald'

Når dommeren træffer sådan en beslutning, har spillerne ikke længere mulighed for at tage en challenge. Heller ikke selvom tv-billederne, der blev vist på storskærmen i hallen, afslørede noget andet.

- Hun rører den overhovedet ikke. Alle kan se det i hele arenaen. Det er en gigantisk fejldom, lød det fra TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen under kommenteringen.

Der var dog ikke noget at gøre. Dommerens beslutning betød, at kineserne fik sin tredje sætbold, som de kort efter udnyttede. Dermed skulle parrene ud i et tredje sæt, som danskerne til sidst vandt.

De var glade for, at dommerens beslutning ikke endte med at få afgørende betydning.

- Han tager beslutningen på et splitsekund. Og det var et giftigt kald på et vigtigt tidspunkt. Havde vi tabt, havde det været med noget mere ærgrelse, siger Pedersen, som afviser, at kinesernes protester skulle have haft indflydelse på dommerens beslutning.

Respekt fra landstræneren

Cheflandstræner, Kenneth Jonassen, sad bag damedoublen og var en af dem, der protesterede kraftigt imod dommerens kald.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at dommeren får den indflydelse og vurderer, at bolden er blevet ramt af Christinna. Hvis man siger det, skal man være 100 procent sikker. Det er uheldigt som dommer at bringe sig selv i sådan en situation, der har så stor betydning for sættet, siger han til TV 2 SPORT.

I pausen mellem andet og tredje sæt gav han pigerne 15-20 sekunder til at komme sig over situationen, inden han forsøgte at få dem til at fokusere på spillet igen. Og han er imponeret over, at det lykkedes dem så godt.

- Stor respekt til pigerne for, at de håndterede det så godt i tredje sæt. De var aggressive og vendte situationen til noget positivt. Det er ikke altid, man kan det, så det er rigtig fedt, siger Jonassen, som på trods af de positive ting, de gav, gerne ville have været foruden dommerkendelsen.

Sejrscifrene til Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl endte med at blive 24-22, 22-24, 21-16. I kvartfinalen møder de sydkoreanerne Lee So Hee og Shin Seung Chan.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland