Kæmpe overraskelse i kvartfinalen: Gentofte sender Aalborg Pirates ud af slutspillet

Gentofte Stars er klar til semifinalerne i Metal Ligaens slutspil efter sejr over grundspillets vindere fra Aalborg Pirates.

Gentofte Stars er for første gang i klubbens historie i slutspillet i Metal Ligaen. Fredag aften leverede klubben derfor en sand overraskelse, da de spillede sig videre til semifinalerne med en samlet sejr på 4-3 over Aalborg Pirates.

Kvartfinaleserien mellem de to hold havde inden den syvende og afgørende kamp budt på seks hjemmesejre. I kamp syv lykkedes det dog Gentofte at vinde i Aalborg og endda med imponerende 3-0.

Aalborg Pirates vandt grundspillet i Metal Ligaen og var dermed førstevælger, da de skulle vælge kvartfinalemodstander. Her faldt valget på Gentofte Stars, der sluttede som nummer seks i grundspillet, men aalborgenserne havde nok ikke forventet, at de skulle ud i en kamp syv for at få afgjort kvartfinaleserien – og slet ikke, at de skulle ryge ud af slutspillet.

God start fra Aalborg

I den syvende kamp i Aalborg var det ellers hjemmeholdet, der kom bedst fra start. Pirates satte tryk på gæsterne fra Gentofte fra kampens første minut, men fik aldrig udnyttet presset og den powerplay-periode, som de havde i kampens begyndelse.

Efter syv minutter kunne Gentofte Stars’ Luis Blak Olsen i stedet styre pucken i nettet til 1-0 efter en flot frispilning foran mål, og så var hjemmeholdet lige pludselig under pres.

Gentoftes mål så dog ud til at have rystet Aalborg, der overlod initiativet i resten af perioden til udeholdet, der dog ikke fik scoret yderligere trods masser af puckbesiddelse. Især Gentoftes førstekæde med Virtala-brødrene og Mathias Asperup imponerede i første periode.

Gentofte udbygger hurtigt føring

Anden periode begyndte nøjagtig som den første sluttede. Gentoftes Nikolaj Zorko skulle blot bruge lidt mere end fire minutter på at slide sig fri foran Aalborgs mål. Efter klumpspil foran i målfeltet krydsede pucken lige nøjagtig målstregen. 2-0 til Gentofte og larmende stilhed i Gigantium i Aalborg.

Midtvejs i perioden blev ondt værre for Aalborg, da Cameron Spiro afsluttede en Gentofte-kontra på sikker vis og sendte pucken ind bag Ronan Quemener i Pirates-målet til 3-0.

Inden tredje periode krævede det derfor mindst tre Aalborg-scoringer, hvis nordjyderne skulle holde liv i semifinaledrømmen.

Aalborgenserne fik dog hverken spillet til at fungere eller pucken i mål. De må derfor gå på sommerferie allerede nu.

Gentofte er klar til semifinalerne ligesom Odense, Frederikshavn og Esbjerg også er det.

Her møder Gentofte Stars slutspillets nummer to, Odense Bulldogs, mens Frederikshavn og Esbjerg mødes i den anden semifinaleserie.

Aalborg Pirates spiller fredag aften den syvende og afgørende kamp i kvartfinaleserien mod Gentofte.