Landstræner er glad for afklaring om Nadim

Nadia Nadim vil gerne væk fra Manchester City, men klubben vil ikke skille sig af med hende. Landstræner Lars Søndergaard er dog glad for, at der er kommet en afklaring, inden han skal udtage landsholdstrup.

Landsholdsprofilen Nadia Nadim trives ikke i sin nuværende klub. Manchester City agter dog at holde på danskeren, selvom hun vil væk.

Men det bekymrer ikke landstræner Lars Søndergaard, der snart udtager landsholdet til de afgørende kvalifikationskampe frem mod VM.

- Jeg er glad for, der er kommet en afklaring. Det ville have været mere bekymrende, hvis hun skulle til at skifte klub så sent i transfervinduet. Nadia er normalt god til at håndtere kaos, men der ligger jo flere ting i et klubskifte. Det er også ens hjem, man skal flytte og i nogle tilfælde til et nyt land, siger Lars Søndergaard til TV 2 SPORT. 

Nadia Nadim skiftede fra Portland Thorns til Manchester City i januar 2018. Hun tiltrådte på en toårig kontrakt, men i løbet af det første halve år har det været begrænset med spilletid. Derudover har Nadim heller ikke følt sig tilpas uden for banen, har hun tidligere sagt til BBC

- Jeg har aldrig følt mig hjemme i hverken Manchester eller Manchester City. Jeg har gjort det meget klart for ledelsen, at jeg gerne vil væk, og sådan har jeg haft det i lang tid, siger Nadia Nadim til BBC.

Fire nye angribere

Denne sommer har klubben tilmed købt stort ind på danskerens position. Manchester City har op til denne sæson hentet fire angribere: Den belgiske landsholdsspiller Tessa Wullaert, den canadiske landsholdsspiller Janine Beckie, den skotske landsholdsspiller Caroline Weir samt det engelske stortalent Lauren Hemp.

Heller ikke den begrænsede spilletid i foråret eller udsigten til øget konkurrence i efteråret bekymrer Lars Søndergaard.

- Der var nogle ganske gode grunde til, at hun ikke spillede så meget i foråret. Nadia kom ind midt i sæsonen, og selvom hun ikke spillede så meget i Manchester, så scorede hun fire mål for os på landsholdet.

- Jeg er ikke i tvivl om, at hun kommer til at spille mere i den nye sæson. De har jo også tre turneringer i England plus Champions League, så der bliver masser af kampe, og det hele bliver ofte lidt sjovere, når man spiller.

Torsdag den 16. august udtager Lars Søndergaard landsholdstruppen til VM-kvalifikationskampene mod Kroatien og Sverige. Sejre i de to hjemmekampe sender Danmark direkte til VM.

Landstræneren har ikke talt med Nadia Nadim, siden hun offentligt ytrede ønske om at forlade Manchester City. Det har han dog planer om at gøre, inden han udtager landsholdstruppen.


Seneste nyt

fra Nordjylland