Lavtryk i Atlanten giver stormstød over Danmark

De danske Kattegatøer og det østlige Nordjylland får vindstød af stormstyrke onsdag.

I morgen er der mulighed for at blive blæst godt igennem på de danske øer i Kattegat samt i den østlige del af Nordjylland.

Et relativt lille lavtryk over den portugisiske øgruppe Azorerne er i høj fart på vej mod nord, hvor det overhaler et andet lavtryk indenom. I morgen aften vil det føre til vindstød af stormstyrke flere steder her i landet.

- Lige nu har vi et højtryk over Skandinavien, hvilket giver smukt vejr i Danmark. Men så har vi også to lavtryk over Atlanterhavet, og det er dem, der laver balladen, forklarer meteorolog ved TV 2 Vejret Jens Ringgård Christiansen:

- Lavtrykket nede omkring Azorerne løber syd om det andet lavtryk, og det løber stærkt. Det kommer vi til at mærke først med vind og siden med dårligt vejr.

Orkan over de britiske øer

I morgen passerer lavtrykket Irland og de britiske øer, hvor de får vindstød af storm- og måske også helt op til orkanstyrke. Helt så kraftigt bliver det ikke i Danmark, men det vil stadig blive koldt og meget blæsende.

Normalt er det vestkysten, der må stå for mål, når efterårsstormene hærger, men vindretningen gør, at vi denne gang i stedet rammes fra de indre farvande.

- Friktionen er mindre over vand end over land, så det er gerne fra vand til land, vi ser de kraftigste vindstød, forklarer Jens Ringgård Christiansen.

Vil føles som frost

Vinden gør også, at det vil føles meget koldt at gå ud i morgen. Ifølge det såkaldte kuldeindeks kan det komme til at føles som et sted mellem to og syv graders frost.

- Selvom termometret vil vise nogenlunde det samme som i dag, og det vil være en flot dag med blå himmel og solskin, vil det føles rasende koldt i morgen, siger meteorologen.


Seneste nyt

fra Nordjylland