Nordjylland har størst mulighed for sne senere på ugen

Koldere luft trækker midt på ugen ned over Nordjylland fra nord og kan give snebyger nogle steder.

Hvis du bor i den nordlige del af Jylland, så har du størst chance for at komme til at opleve sne senere i denne uge, når kold polarluft baner sig vej frem til Danmark.

Det er konklusionen, efter TV 2 VEJRET har gransket mandagens prognoser, der fortsat peger på, at vinteren vil bide lidt fra sig her omkring månedsskiftet.

I løbet af tirsdagen strømmer koldere luft ned over Nordjylland nordfra. Dermed kan de regnbyger, der vil falde over landet, allerede tirsdag aften og nat begynde at gå over i slud eller tøsne - og først i den nordlige del af landet.

Flest slud- og snebyger på torsdag

Torsdag trænger koldere luft dog ind over landet i de højere luftlag, og sammen med en hård vind fra nordøst ventes det at kunne give anledning til flere slud- og snebyger over både Skagerrak og Kattegat.

Bygerne fra Skagerrak vil med nordøstenvinden drive ind over dele af Vendsyssel, Hanherred og Thy, som kunne gå hen og få en del byger i løbet af torsdagen.

Det er også i det nordjyske, at chancen - eller risikoen om man vil - for en snebyge eller to er størst i løbet af onsdagen, mens de få byger, der ellers vil falde over landet, ser ud til at blive lidt mere våde i betrækket. 

Muligheden for byger med slud eller tøsne er tirsdag aften og nat samt onsdag størst i den nordlige del af Jylland
Muligheden for byger med slud eller tøsne er tirsdag aften og nat samt onsdag størst i den nordlige del af Jylland
Foto: Aina González / Seerbillede

Når bygerne rammer, kan temperaturen falde til nær frysepunktet, men ellers vil temperaturerne mange steder nå op nær et par graders varme, hvorfor man skal nyde de sneklædte landskaber, der altså kortvarigt måtte opstå.

Fredag får vi mere sol og atter færre byger, og de byger, der måtte dannes, vil især igen kunne ramme Nordjylland.

Med andre ord er det godt at være nordjyde, hvis man går og venter på lidt sne senere i denne uge. Også selvom mængderne måske ikke tvinger kælken ud af redskabsskuret.


Seneste nyt

fra Nordjylland