Nordjyske Andreas og Astralis gjorde det igen: Vinder 1,7 millioner i Counter Strike-kamp

Foto: Kevin C. Cox / Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Det danske eSport-hold Astralis sikrede sig tidligt lørdag morgen sejren i ELEAGUE-begivenheden ’Clash for Cash’ og en præmiecheck på 250.000 dollars.

Der var lagt op til revanche i computerspillet 'Counter-Strike: Global Offensive', da organisationen ELEAGUE havde inviteret danske Astralis, der har nordjyske Andreas Højsleth på holdet, og polske Virtus.pro en tur til USA for at mødes i én alt eller intet-showkamp.

Begivenheden skulle bruges som en revanchekamp for holdenes møde i Major-finalen sidst i januar, hvor danskerne løb med sejren og 3,5 millioner kroner efter en højdramatisk finale.

Læs også Nordjyske Andreas vandt ELeague finale og 3,5 mio. kroner

Denne gang var der 'blot' 250.000 $ (ca. 1,66 millioner kroner) til vinderen, mens taberen måtte gå tomhændet hjem. Til gengæld var det heller ikke en hel turnering som normalt, men blot én kamp i bedst af tre baner.

Og lad det være sagt med det samme. Danske Astralis, som består af Andreas 'Xyp9x' Højsleth fra Aars samt Nicolai 'dev1ce' Reedtz, Lukas 'gla1ve' Rossander, Peter 'dupreeh' Rasmussen og Markus 'Kjaerbye' Kjærbye, var ganske suveræne, da de sikrede sig præmiechecken og sejren med 2-1.

Polske Virtus.pro kom ellers bedst fra start og vandt den første bane 'Nuke' med cifrene 16-7, men allerede i anden bane, 'Overpass' slog Astralis tilbage og vandt overbevisende 16-4.

Dermed skulle det hele afgøres i tredje og sidste bane, 'Mirage', hvor Astralis endnu en gang satte sig på det hele fra start og bragte sig foran 6-0. Herfra gik de til 10-1, inden de lukkede opgøret med 16-3 i suveræn stil.

- Jeg tror, vi var en smule nervøse i den første bane. Vi vidste, det var en kamp om 250.000 dollars og kun i bedst af tre baner, så det gav lidt nerver i starten.

- Vi havde en god snak efter første bane og fandt os selv i både anden og tredje bane. Så alt i alt var det en god kamp mod Virtus.pro. Det endte i hvert fald godt for os, da vi fandt niveauet frem i de sidste to baner, og det gjorde forskellen, fortalte Danny 'Zonic' Sørensen bagefter til holdets egen Facebook-side.

SÅDAN FUNGERER COUNTER-STRIKE

To hold mod hinanden - fem på hvert hold. Det ene hold er terrorister og skal forsøge at plante en bombe, mens det andet hold agerer anti-terrorkorps, som skal forsøge at forhindre, at bomben detonerer.

En runde varer ét minut og 55 sekunder, og hvis terroristerne får held med at detonere bomben eller skyde alle fem modstandere ned, får de et point. Ellers går pointet til det andet hold.

Man spiller 15 runder, og så bytter de to hold roller. Det hold, der først når 16 point, vinder kampen. Nogle gange spiller man også bedst af tre eller bedst af fem baner.

Astralis har længe rangeret som verdens bedste Counter-Strike-hold, efter de vandt Majoren tilbage i januar, men da de for nylig missede sæsonfinalen i ESL Pro League, måtte de også se to andre hold gå forbi dem, så de nu ligger nummer tre i verden.

Om en måned venter der danskerne en ny chance for et sikre sig en af de prestigefyldte Major-titler, når de rejser til Krakow for at spille om præmiepulje på én million dollars. Her er også FC Københavns 'North' blandt deltagerne.

Læs også Nordjyske Andreas tjener millioner på at spille computer

Du kan se hele Astralis' kamp mod Virtus.pro herunder:

 

Flere nyheder fra TV2 Nord