Ny kampagne: Politiet sætter ind mod bestemte bilister

Fra mandag vil politiet gennem en koordineret jagt sætte fokus på at stoppe bilister, der ikke holder afstand.

Mandag morgen er politiets startskud for en koordineret indsats mod bilister, der ikke kan finde ud af at finde afstand i trafikken.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Kampagnen, som er udarbejdet i samarbejde med Vejdirektoratets kampange "Hold afstand", skal gøre bilister mere opmærksomme, når de kører, og samtidig få bilisterne til at holde afstand på vejene, så flere ulykker kan undgås.

En af grundene er, at uopmærksomhed er en faktor i cirka en tredjedel af alle dødsulykker.

- Tilstrækkelig afstand vil i de fleste tilfælde svare til to sekunder i tidsafstand i normalt føre, hvis man er en erfaren bilist, oplyser Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

Trafikantundersøgelsen, som blev udarbejdet af Vejdirektoratet i 2015 viser, at det der mest irriterer bilisterne er, at andre ikke holder afstand i trafikken.

I 2015 blev tre personer dræbt, 42 kom alvorligt til skade, og 57 kom lettere til skade ved bagendekollisioner på motorvejen. I alt skete 69 bagendekollisioner med personskade i 2015 på motorvejene, fordi der ikke var holdt afstand, viser tal fra Vejdirektoratet.

- Nogle steder kan man bedømme afstanden ved hjælp af afstandspile på motorvejen. Der skal være to pile synlige mellem din bil og bilen foran, for at afstanden er stor nok. Symbolerne bliver dog brugt på udvalgte steder på motorvejene, hvor der kan forventes ensartet hastighed," oplyser Vejdirektoratet.


Seneste nyt

fra Nordjylland