"Nybyggerne"-finale i aften: Sådan gik det sidste års nordjyske vindere

Foto: TV2 (arkiv)

I samarbejde med tv2.dk

Siden Lise og Michael fra Aalborg vandt 'Nybyggerne', er de både blevet forældre og gift - og så har de mærket, at der midt i lykken også kan være bump på vejen.

Når der i aften, onsdag, er stor finale i TV2-programmet "Nybyggerne", som denne gang er foregået i  Gistrup tæt ved Aalborg, er der meget på spil for de fire nybygger-par. Nemlig muligheden for en fremtid i deres drømmehus.

Det kan sidste års nordjyske vindere, Lise og Michael snakke med om. Sidste år kæmpede de for at bygge deres drømmebolig på bare ni uger. Og efter de vandt huset i TV 2-programmet 'Nybyggerne', er der sket en hel del i Lise og Michaels liv. 

- Alt det, der er sket det seneste år, er bare en drøm, som vi ikke vidste, at vi havde, fortæller 22-årige Lise Vandborg. 

Onsdag afgøres det, hvilket par der vinder Nybyggerne 2017. For et år siden var det Lise og Michael, og i TV 2-programmet 'Nybyggerne - Sådan er det gået Lise og Michael' ser man den dag, hvor parret efter finaleaftenen for første gang åbnede døren ind til deres nye hjem i Farum.

Vi nåede ikke rigtig at nyde forældrerollen, før vi blev indlagt. Og det var en rigtig hård omgang.

Lise Vandborg

- Det er faktisk som at komme tilbage i sådan en tv-kullisse. Det gør sådan lidt ondt i maven at komme igen, siger Lise Vandborg i programmet.

Både Lise og Michael husker i dag stadig den dag, hvor de flyttede ind i det store hus til en værdi af 3,4 millioner kroner. Og efter nogle ændringer i flere af rummene - blandt andet badeværelset - så er de nu faldet til og kan det kalde "hjem".

- Det tog lang tid at gøre det hjemligt og få "Nybyggerne" ud af det, og vi ville vi jo bare gerne være os selv igen. Samtidig var jeg gravid på det tidspunkt, fortæller Lise Vandborg.

Læs også Åbent hus hos 'Nybyggerne': Størrelsen på husene overrasker

I slutningen af december fødte hun en lille søn, som dermed kom til verden i det vel nok travleste år for hans forældre. Den lille dreng hedder i dag Villy - opkaldt efter Michaels farfar.

- Det føles som om, vi altid har været forældre. Men det er samtidig vildt at være noget for nogen på den måde. At være forældre og have det ansvar, og man går hele tiden og bekymrer sig. Sådan vil det nok være de næste 18 år, siger Lise Vandborg og griner.

Midt i glæden over at være blevet forældre, måtte både mor og søn dog indlægges i en periode, da lille Villy blot var ni dage gammel. 

KONCEPTET BAG NYBYGGERNE:

I ’Nybyggerne’, får fire forskellige par hver deres typehus. Husene, som er rå betonhuse, er i udgangspunktet ens.
Parrene skal færdiggøre og indrette deres hus så spændende og kreativt som muligt i en tidsbegrænset periode og indenfor et fastsat budget.
Ingen af deltagerne er professionelle håndværkere.
To dommere udpeger hver uge en vinder. Vinderen får en pengepræmie, som kan hjælpe dem i den følgende uges byggeprojekt.
Det hele afgøres i en finale, hvor seerne bestemmer, hvem der skal vinde.
 Det endelige vinderpar får det hus, de har indrettet - deres helt egen drømmebolig.
Fold ud

Først blev han sat i behandling for sygdommen meningitis. Men senere viste det sig, at den lille dreng var alvorligt syg af en luftvejsinfektion kaldet RS-virus.

- Vi nåede ikke rigtig at nyde forældrerollen, før vi blev indlagt. Og det var en rigtig hård omgang, fordi jeg også selv endte med at blive indlagt på grund af brystbetændelse, fortæller Lise Vandborg.

I dag har både mor og søn det heldigvis godt igen. Dog må de stadig lige vente lidt med at gå i mødregruppe, da lille Villy lige skal helt ovenpå igen. 

- Han har været lidt ekstra tryghedssøgende - nok fordi han har ligget helt alene med slanger overalt på hospitalet. Så vi kan mærke, at han brug for at være tæt på os, siger Lise Vandborg.

Vi er bare blevet endnu mere knyttet sammen og endnu mere forelsket i hinanden.

Lise Vandborg

Men hvordan har det så påvirket parforholdet at blive forældre, gift og husejere på et år?

- Det har været godt for os. Vi er bare blevet endnu mere knyttet sammen og endnu mere forelsket i hinanden - også selv om der har været nogle nætter, hvor man har haft lyst til at kaste håndklædet i ringen. Jeg har bedt Michael om at sove en nat i stuen, fordi han hostede så meget, at han hele tiden vækkede både mig og Villy, siger Lise Vandborg og griner.

Mens hun er på barsel, arbejder Michael som selvstændig, hvor han opkøber, sætter i stand og videresælger møbler. Huset i Farum har de planer om at bo i længe i endnu, for til februar næste år starter Lise nemlig på sygeplejestudiet i København.

- Det er bare kommet så meget oveni, som vi ikke har regnet med. Nyt arbejde, nye naboer og lige pludselig står vi bare et helt andet sted, end dengang vi vandt huset i 'Nybyggerne', siger hun. 

Læs også 'Nybygger'-familie krydser fingre: Det vil betyde alt for os

Fælles drømme bliver der dog heller ikke skruet ned for i 2017.

- Vi har igen et vildt år. Vi skal nemlig ud og rejse til april med min søster og svoger. Så skal vi til Sverige og Kroatien til sommer, og så er vores plan at tage til enten Thailand eller Asien og backpacke alle tre, fortæller Lise Vandborg og tilføjer:

- Nu må vi lige se, hvordan Villy tager flyveturen. Men vi kan bare godt lide at drømme, så er det måske kun halvdelen, der bliver til noget. Og det er også fint, siger hun. 

Den afgørende finale i dette års udgave af "Nybyggerne" kan du følge på TV2 eller TV2 Play onsdag aften fra klokken 20.

Flere nyheder fra TV2 Nord