Nye medieudspil: TV2 Regionerne kan blive ramt af besparelser

Regeringen præsenterer torsdag sit bud på, hvordan fremtidens danske medielandskab skal forandres.

Besparelser på Radio24syv, færre DR-kanaler, en ny tv-kanal med kultur og musik og så skal TV2 Regionerne skæres med to procent om året.

Sådan lyder nogle af hovedpunkterne i det medieudspil, regeringen torsdag har præsenteret. Det nye medieforllig skal løbe fra 2019 til 2023.

Kulturminister Mette Bock (LA) fortæller, at regeringen med sit medieudspil vil sikre fire "vigtige balancer".

- Der er behov for, at vi får taget nogle dybe spadestik i forhold til hvor hurtigt medierne udvikler sig, siger Mette Bock.

Konkret drejer de fire balancer sig om: 

  • Balancen mellem den ældre og yngre generations medieforbrug
  • Balancen mellem statsejede og private medier
  • Balancen mellem gamle og nye medier
  • Balancen mellem landsdækkende og lokale samt regionale medier.

quote <em>VORES</em> opgave er at få så godt og så meget journalistisk indhold produceret for den økonomi, der nu engang bliver stillet til rådighed. 

Mikael Justesen, adm. direktør, TV2 Nord

TV 2-regionerne skal spare
TV 2-regionerne skal spare to procent om året de næste fem år. Det er ikke første gang, de otte regionale tv-stationer er blevet pålagt sparekrav. I 2015 skulle de spare to procent.

De besparelser kommer også til at ramme på TV2 Nord. 

- Det er politikernes opgave at sætte rammerne for vores økonomi. VORES opgave er at få så godt og så meget journalistisk indhold produceret for den økonomi, der nu engang bliver stillet til rådighed. Nu er det jo et forslag der er lagt frem, og når vi ved, hvad politikerne bliver enige om, tager vi bestik af det og afgør så, hvordan vi tilpasser os til den nye virkelighed, siger TV2 Nords adm. direktør Mikael Justesen om udspillet til nyt medieforlig.

Du kan læse meget mere om medieudspillet i artiklerne herunder. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland