Regeringen vil gøre skoledagen kortere

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Regeringen vil også beskære den såkaldte understøttende undervisning, erfarer TV 2. SF vil gerne samarbejde med regeringen om en kortere skoledag.

Eleverne i folkeskolen skal have en kortere skoledag. Det mener regeringen, der tirsdag præsenterer et folkeskoleudspil.

Regeringen vil i udspillet gøre skoleugen 1,8 timer kortere om i gennemsnit, erfarer TV 2.

Læs også Skolelukninger vækker glæde i Jammerbugt

Som det er i dag, er den gennemsnitlige skoleuge mindst 30 timer for elever i børnehaveklassen til og med 3. klasse.

De ældre elever i 4. til 6. klasse har en skoleuge på mindst 33 timer. Og de ældste elever i 7. til 9. klasse går i gennemsnit i skole 35 timer om ugen.

Timetallene omfatter alt, der indgår i skoledagen. Det vil sige undervisning, understøttende undervisning og pauser.

- Skal holde fingrene væk

TV 2 erfarer også, at den såkaldt understøttende undervisning bliver beskåret til fordel for almindelige timer i naturvidenskab.

Understøttende undervisning er ifølge Undervisningsministeriet læringsaktiviteter, som ligger udover folkeskolens faste fag og emner.

Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen, er kritisk over for regeringens udspil.

Læs også Nordjysk virksomhed lancerer banebrydende grønt energianlæg

- Vi har helt grundlæggende den holdning, at regeringen skal lade være med at pille ved reformen nu. Og den skal slet ikke gøre det, hvis udspillet ikke hænger på et stort, politisk flertal. Regeringen kan komme med noget, der er flertal for, og som der er forskningsmæssig evidens for. Kan den ikke det, skal den holde fingrene væk. Så enkelt er det, siger han til Politiken.

SF vil samarbejde

Tidligere har SF meldt ud, at partiet ønsker kortere skoledage. Politisk ordfører Jacob Mark vil gerne samarbejde med regeringen om at forkorte skoledagen - dog på en betingelse. 

- Vi vil gerne gennemføre det med regeringen, hvis vi til gengæld kan få ændret på det, som regeringen også foreslår - nemlig at bruge mere tid på flere fagtimer - det, synes vi, er en dum idé, siger Jacob Mark til Ritzau.

- Der er i forvejen mange fagtimer, og vi ser hellere, at man laver flere timer med to voksne i klassen eksempelvis en lærer og en pædagog, fortsætter han. 

Flere nyheder fra TV2 Nord